Реклама / Ads
3| 3724 |19.09.2016 НОВИНИ

Сакскобургготски за ”Ирина-Кристалина”: Абсурд и резил

.
Симеон Сакскобургготски
Би било абсолютен абсурд и резил за България, ако бъде сменена кандидатурата на страната ни за поста генерален секретар на ООН. Това коментира бившият премиер Симеон Сакскобургготски пред журналисти по време на кръгла маса в двореца „Врана”.
 
Припомняме, през последните седмици усилено се говори, че нашата страна ще номинира еврокомисаря Кристалина Георгиева за сметка на подкрепяната до момента Ирина Бокова.

„Наблюдавайки опита, който имам в международните кръгове и политика на всяка цена трябва да се подкрепи един кандидат и то от началото до успешния момент. Мисля, че е голяма грешка да се дават разнопосочни сигнали , но да се надяваме ,че това няма да навреди на тази кандидатура”, каза Сакскобургготски.

Според него шансовете на Ирина Бокова са сериозни: „Ще я оценяват, познават я два мандата в ЮНЕСКО и то успешно, плюс уменията й - езици и друго , мисля че шансовете са наистина. Пък и дама , което може би също е модно и важно”.

В коментар на казаното от премиера Бойко Борисов, че правителството ще подкрепя Бокова поне до 26 септември, когато тя трябва да е сред първите двама кандидати и допускането на възможността за нейна смяна, Симеон Сакскобургготски каза, че тогава трябва да се обърнем към това кой ще носи отговорността след като се провали една уникална възможност.

„Аз съм го казвал вече - може да се случи такова съчетание на обстоятелствата може би веднъж през хиляда години. Така че би било много тъжно, ако ние самите се провалим”, подчерта той.

На въпрос дали е готово българското общество за президент от турски произход Сакскобургготски каза, че като се "завърти" подобна идея е интересно, понеже показва, че нямаме специални предразсъдъци или предубеждения, което, пред други страни, е много положително.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 7139 |16.06.2016 Раева: Абсурд е да се говори за натиск, гимнастиката е помагала на Цвети . 22| 6835 |05.06.2016 Абсурд: Крадци задигнаха части от оградата с Турция . 4| 4385 |03.06.2016 Костадин Паскалев: Антикорупционният закон ”Кунева“ е абсурден . 51| 9141 |27.05.2016 Симеон Сакскобургготски: Късно ми е за президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads