Реклама / Ads
9| 4182 |19.09.2016 НОВИНИ

”Протестна мрежа” иска извинение от Русия за ”ще купим България”

.
Министерският съвет да излезе с официална позиция, с която да поиска от ръководството на ”Единна Русия” извинение и разграничаване от думите на Пьотр Толстой. Това поискаха от ”Протестна мрежа”, след като вчера Пьотр Толстой, кандидат-депутат и член на Висшия съвет на управляващата партия в Русия, е интервюиран от репортер на БНТ.
 
На пожелание от страна на българския репортер "Пожелаваме му, ако влезе в Думата, да води доброжелателна политика към България" Пьотр Толстой отговаря: "Разбира се, просто ще я купим цялата (България). Половината от крайбрежието вече купихме."

Настояваме Държавната агенция "Национална сигурност" да направи задълбочена проверка на обстоятелствата, които са визирани в изказването на Пьотр Толстой, допълват още от организацията.

Те насочват отвореното си писмо по темата до редица институции. Ето и пълния текст на писмото:

"До министър-председателя на Република България
До министъра на външните работи на Република България,
До членовете на Министерския съвет на Република България,
До председателя на Народното събрание на Република България
До председателя на Държавна агенция "Национална сигурност"
Копие
До посланика на Руската федерация в България

На 18 септември Пьотр Толстой, кандидат-депутат и член на Висшия съвет на управляващата партия в Русия, е интервюиран от репортер на БНТ. На пожелание от страна на българския репортер "Пожелаваме му, ако влезе в Думата, да води доброжелателна политика към България" Пьотр Толстой отговаря:

"Разбира се, просто ще я купим цялата (България). Половината от крайбрежието вече купихме."

Горното изказване на руски политик от управляващата партия е повече от арогантно и показва свойското отношение на Кремъл (освен ако ръководството на "Единна Русия" не се разграничи от своя представител и кандидат) към България. Изказването на политик от ранга на Толстой накърнява достойнството на българското общество и държава и не може да бъде счетено за лична гражданска позиция или мнение.

Малко преди въпросното изказване руският политик заявява: "Нужна е дълбока реформа в Европейския съюз. Смяна на ръководството му и отказ от политиката на присъединяване на страни, които влизат в зоната на национален интерес на Русия." При тълкуването на на двата цитата не може да не изникне въпросът: България в "зоната на националния интерес на Русия" ли е, след като отчасти е "купена", а целта е да бъде купена цялата?

Ако това е официалната политика на управляващата партия в Русия, това е очевидна заплаха за националната сигурност и цялостта на България.

Като български граждани настояваме Министерският съвет на Република България да излезе с официална позиция, с която да поиска от ръководството на "Единна Русия" извинение и разграничаване от думите на Пьотр Толстой."

Настояваме Държавната агенция "Национална сигурност" да направи задълбочена проверка на обстоятелствата, които са визирани в изказването на Пьотр Толстой.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4170 |18.09.2016 ВМРО иска от Брюксел да контролира изразходването на 160-те млн. евро . 0| 4305 |16.09.2016 Клинтън иска Тръмп да се извини на Обама и на американския народ . 0| 3512 |16.09.2016 Над 1000 души са в подписката за референдум срещу застрояването в ”Младост” . 0| 3559 |16.09.2016 Прокуратурата поиска главата на главния архитект на Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads