Реклама / Ads
1| 3756 |19.09.2016 НОВИНИ

Тр. Трайков: Правителството да реагира на думите на Толстой

.
Трайчо Трайков
Би следвало да има реакция на правителство, на някой патриот...Очаквам утре някои хора да се разграничат от менторите си. Но така не се прави политика, не се спазва върховенство на закона...Така кандидатът за президент на РБ Трайчо Троайков коментира изказването на руския депутат от ”Единна Русия” Толстой , че Русия ще купи България и мълчанието на властта.
 
Кампания няма. И ако не беше издигната нашата двойка, много хора нямаше за кого да гласуват. Имам чувството, че се превръщам в последна инстанция в държавата. На Копринка мачкаха европейското знаме пред очите на кандидат-президента Радев, на Корнелия Нинова, присъства кмета от ГЕРБ на Казанлък.. И чак на другия ден се извиниха..., каза още той.

Убеден съм, че президентът има достатъчно правомощия да участва пълноценно в политическия живот на страната. Да започнем с националната сигурност, енергийната сигурност, здравеопазването. Каго ще защитаваме ако сме на първо място по смъртност на деца и бременни жени...Няма тема, ог която президентът да се интересува и обществото да остане глухо, посочи Трайков.

И СДС работят активно за моята кампания. Хората в РБ са вдъхновени по начин, по който никога не съм го виждал. Бях на събиране на замеделци и те се радваха, че могат да се идентифицират с мен, обясни той.

Хората, които са отговорни за това и днес заемат високи държавни позиции в държавния сектор, така коментира Трайков тези 400 млн., които държавата трябва да даде на Русия за оборудването на АЕЦ "Белене". Не е въпросът дали ще се дадат парите, а защо въобще се дават. Но 400 млн. е по-добре от 20 млрд. колко щеше да струва АЕЦ "Белене", допълни той.

В момента мисленето е в посока как от тези активи , които имаме да получим, някакви пари и продажбата би била добър вариант. Частна ядрена централа няма. За да участва държавата трябва да има осъзнат интерес. Не виждам какъв е интересът да имаме най-скъпата енергия. Ако се построи една нова централа, освен за заплати и гориво трябва да се плаща и за капиталови разходи, обясни той.

На един хъб освен инфраструктура трябва да има и много източници на газ и да се спазват европейските правила. Южен поток не се случи, защото русия не искаше да спазва европейските правила, смята Трайчо Трайков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3468 |19.09.2016 Правителството се чуди откъде да вземе пари за АЕЦ ”Белене” . 3| 4029 |13.09.2016 Нинова: Правителството унижава България . 0| 3931 |12.09.2016 Синдикати: Правителството пасува за минималните прагове, идат протести . 1| 5090 |09.09.2016 Тр. Трайков: Президентът ще взима исторически решения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads