Реклама / Ads
0| 5153 |19.09.2016 НОВИНИ

Ген. Радев: Изборът не е само за президент, но и дали сме малодушни

.
Днес, в зала 8 на НДК, се проведе учредително събрание на Инициативния комитет за издигане на кандидатурата за президент на ген. Румен Радев и вицепрезидент Илияна Йотова. Председател на Инициативния комитет е проф. Стефан Данаилов, като в него влизат над 240 души. Сред тях са лидерът на БСП Корнелия Нинова, журналистът Елена Йончева, Снежана Тодорова – председател на съюза на българските журналисти, проф. Георги Паскалев, Васил Василев – председател на фондация „Братя Василеви“, контраадмирал Петров, Дечко Узунов – параолимпийски шампион по хвърляне на диск и много други изявени имена.
 

Сред тях има 40 професори, академици, млади предприемачи, бизнесмени, коректни работодатели, творци, архитекти, художници, музиканти, политолози, спортисти, лекари.  Комитети в подкрепа на кандидат-президентската двойка Радев-Йотова са създадени и в 38 общини в старата.

 

„В ръцете на ген. Румен Радев и Илияна Йотова президентската институция може да изпълни своята мисия, както е записана в Конституцията“, заяви председателят на инициативния комитет проф. Стефан Данаилов. Той обясни, че познава генерала от времето, когато той се е борел за запазване на авиошколата в Долна Митрополия. „Той не се съобразяваше с исканията на властимащите и се бореше за това, в което вярва“, каза Данаилов. Според него, ген. Радев е доказал своята последователност в защита на българската авиация. По думите му сега кандидатът за президент има конкретна визия за развитието на страната и знае значението на думите "не" и "да". „Той не се страхува не само в небето, а и в ежедневието да лети на собствените си криле и да разчита на собствените си сили“, заяви Данаилов и допълни, че Илияна Йотова с яркото си политическо поведение и това, че се е закалила в политическите бури у нас и в Брюксел, идеално допълва генерала.

 

„Предстои избор не само за президент, а и дали ще се окажем малодушни, примирени, уплашени и ще продължим по същия път или ще кажем решително „НЕ“,  искаме алтернатива, напредък, достойнство, защита на интересите на българските граждани. Искаме и достойна външна политика, консенсус между институциите, граждански дебат, да върнем доверието на хората в българските институции. Това е залогът“, заяви кандидатът за президент и върховен главнокомандващ ген. Румен Радев пред събралите се. По думите му, идеята, която обединява толкова много хора, всеки един в своето начинание, събрани в инициативния комитет, е, че България не може повече така и има нужда от промяна и то неотложна. Според него тази промяна трябва да ни остави там, където ни е мястото в Европа като силна държава с ясни цели, приоритети. "Амбиция не само да догонваме, а да застанем наравно с другите европейски държави и да покажем, че в много области ние можем и трябва да водим. Всички вие показвате, че това може и трябва да стане. Нужно е да започнем с истината. Огромният интелектуален потенциал, събран у вас, ще доведе до истината за това как трябва да продължим напред“, заяви генералът.

„В екип с Илияна Йотова и допълващи се и с вашата подкрепа, можем да дадем едно мощно начало“, категоричен бе той.

 

„Събрани сме от нова голяма кауза - да дадем на българските граждани възможност за избор и промяна с един силен и достоен президент. Ген. Радев е доказал, че е отговорен и може да бъде страж на сигурността на българите и да защитава националния ни интерес“, заяви кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова. Тя подчерта, че началото на новия президентски  мандат ще съвпадне с 10 години от  приемането ни в ЕС. „До къде стигнахме за това време? Можем ли да убедим децата си да останат тук, да работят тук, да раждат децата си тук?  Не“, заяви Йотова и допълни, че България отново е в последните класации на ЕС. “Моята кауза е българското образование – няма как да се справим с бедността, тежката икономическа ситуация, ако нямаме добре подготвени деца“, каза тя. По думите й, в правомощията на президента е да направи този дебат обществено значим. Тя заяви, че втората голяма кауза, за която ще се бори, е развитието културата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 10788 |19.09.2016 Само във Фрог: Престъпление с градинка и в столичния „Лозенец” . 1| 5088 |18.09.2016 Партията на Путин печели само с 44,5 % изборите в Русия . 12| 7446 |18.09.2016 Ген. Радев: Аз съм българофил! . 0| 5076 |16.09.2016 Птица удари излитащ самолет на Летище Бургас
Реклама / Ads