Реклама / Ads
6| 5170 |20.09.2016 НОВИНИ

Фрогоко! Толстой водил кампания като ”Тимур и его команда”

.
Пьотр Толстой
”Толстой и его команда” е името на Фейсбук групата, участвала в интернет кампанията на новоизпечения руски политик Пьотр Толстой, който гръмко се прочу в България с попълзновенията си за покупка на страната ни. Припомняме, в деня на изборите за Руската дума той заяви дословно: „България ще я купим цялата. Половината от крайбрежието й вече купихме“.
 
Бърз преглед на профила на журналиста и обществен деятел в социалната мрежа Фейсбук, носи следната информация за него според начина, по който той сам се е представил:

News Presenter в Первый канал
Работил за ОАО "ТРВК "Московия" 3-й канал
Предишна работа като Ведущий за ТВ-6 Москва
Предишна работа като Management за  Телекомпания ВиД
Предишна работа като Correspondent за Agency france press
Изучавал Журналистика в/във Московский государственный университет имени М.В.Ломоносова
Местожителство - Moscow, Russia
Женен

И това, което казва за себе си - Я, как журналист, как общественный деятель, как гражданин, чувствую в себе силу быть полезным России (Аз, като журналист, като обществен деятел, като гражданин, чувствам с себе си сила да бъда полезен на Русия).

По време на кампанията Толстой е работил със своя екип, наречен Толстой и его команда, подобно на «Тимур и его команда», повест от Аркадий Гайдар, популярна през соца в средношколска възраст и у нас.

Ето и фрагмент от разбирането на Толстой за отношенията между Русия и Украйна: 70 лет назад, в момент, когда Россия и Украина еще составляли единое государство, нас уже пытались «евроинтегрировать». Наши деды и прадеды одержали Победу в той страшной войне, ценой собственных жизней отстояв главное – нашу собственную идентичность. И подарили нам не только жизнь, но и возможность самим решать – кто мы и куда, и каким путем идем. Этот урок мы давно выучили. Именно поэтому у нас нет никакого желания сидеть за партой перед строгими западными учителями. В 90-х немного попробовали – результат все помнят.

(Преди 70 години, в момент, когато Русия и Украйна все още бяха една държава, вече се опитваха да ни "евроинтегрират". Нашите деди и предеди спечелиха победа в тази ужасна война, с цената на собствения си живот защитиха най-важното - нашата собствена идентичност. И ни подариха не само живота, но и възможността да решаваме сами - кои сме и накъде, по какъв път да вървим. този урок ние научихме много отдавна. Ето защо ние нямаме желание да седим на чина пред строгите западни учители. През 90-те някои опитаха - резултатите помнят всички.)

Иначе Пьотр е далечен родственик на руския писател Лев Николаевич Толстой. Дипломатичността на внука явно не е сред силните му страни, освен ако не е личният му номер, с който печели гласове. Изказването му за "покупката" на България доведе до вълна от негодувание у нас, а бургазлия от „Меден рудник” даде обява, според която продавал държавата за 681 лв.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4368 |19.09.2016 Митов: Мнението на руския депутат Толстой е арогантно . 1| 3765 |19.09.2016 Тр. Трайков: Правителството да реагира на думите на Толстой . 0| 9622 |16.09.2016 Фрогоко! Крият мащабна епидемия от въшки в София . 0| 4398 |08.09.2016 ФРОГОКО! Ето как насърчават талантливите деца в Германия!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads