Реклама / Ads
0| 3557 |22.09.2016 НОВИНИ

Стачки и задръствания очакват българите пътуващи за Гърция

.
Национална стачка и евентуални задръствания очакват българите, тръгнали да почиват през пазничните четири дни в Гърция. Днес и утре се очаква над 450 000 нашенци да тръгнат по пътищата на страната и към южната ни съседка, предава БГНЕС.
 
От МВР уточняват, че трафикът се очаква да бъде най-интензивен по пътят София – Перник – Благоевград – Кулата.

Българите обаче могат да бъдат неприятно изненадани. Ремонтират се тунелите Витиня и Ечемишка на магистрала „Хемус“. На магистрала „Тракия“ се очаква затруден трафик заради ремонти на моста до село Труд и моста над Стряма. Ремонт има и на магистрала „Струма” край Благоевград.
Гръцката морска федерация пък обяви национална стачка, която ще спре фериботите в страната на 23 и 24 септември.
Синдикатът на пристанищните работници на Кавала увери, че няма да се включи в стачните действия и линиите Кавала-Керамоти - Тасос и Александруполис - Самотраки ще работят. Все пак всички българи, които поемат към Гърция трябва да имат едно наум.
От Министерството на външните работи съветват при необходимост те да се обръщат за съдействие към дипломатическите и консулски представителства на България в Гърция.
От 16 ч. до 20 ч. днес се ограничава движението на камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища в България. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и по-спокойно пътуване за предстоящите четири почивни дни.
По натоварените пътни направления е създадена организация с полицейски екипи, включително от „Охранителна полиция“, като за днешния ден и за 25-ти септември основното задължение на полицейските служители ще бъде да подпомагат движението, ако се наложи и да го контролират, съобщават от МВР.
От 22 до 25 септември пък на територията на страната ще се проведе „Алкохол и неправоспособност“ с цел превенция срещу недобросъвестни водачи.
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3955 |08.09.2016 Катастрофа доведе до километрични задръствания на „Тракия” . 2| 4237 |05.09.2016 Над 3 млрд. лв. излишък в бюджета очакват управляващите . 0| 5258 |23.08.2016 ООН: Очакват се над 1 млн. бежанци след битката за Мосул . 0| 4637 |07.08.2016 Дъжд и гръмотевици ни очакват утре

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads