Реклама / Ads
4| 7277 |23.09.2016 НОВИНИ

С. Момчилова за Фрог: В задръстване независимостта е немислима

.
Соня Момчилова
Ние сме оставени на продажните, уплашени, купени и притиснати от компрометираното си минало и срамно настояще политици, които са просто едни лакеи на чиновниците самопровъзгласили се за европейски и световни лидери. За независимост е съвършено неуместно да се говори днес, когато от ден на ден затвърждаваме статута си на държава от третия свят и като степен на граждански свободи, и като доходи, и като условия за производство и бизнес, и като качество на демокрацията в най-широк смисъл, казва за Фрогнюз журналистката Соня Момчилова.
 
Наблюдавам от година на година, как с групирането на по няколко почивни дни, хората като че правят репетиция за масово изселване. Граничните пунктове се затлачват, а в т.нар. тапии едва ли родителите разказват на децата си какъв е смисълът и кои са причините за ваканцията посред циганското лято. Докато наследниците дишат изгорели газове на задната седалка със слушалки на ушите, родителите пустосват мудността на граничарите, които много щателно проверяват документите на напускащите страната, а на навлизащите не. Прилича на автоимунно заболяване. Държавата ни е като организъм, чиято имунна система е разбита, а отвън навлизат клетките-разрушители, за които нямаме антидот. Собствените си системи и жизненоважни органи разрушаваме…но това е голяма, отделна тема.

Кой изобщо се интересува от миналото! Празник няма. Има желание да се избяга с отвращение от отвратителното и отвратителните. Скупчването на МПС в мудни, бълващи отровни газове, коли би следвало да означава масов поход на презадоволеното население, което се е видяло с пари, според последните умозаключения на най-популярния сред политиците ни, добавя Момчилова.


Още очаквайте в интервю със Соня Момчилова само във Фрогнюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5046 |21.09.2016 Само във Фрог: Проверяват шефа на Софийския затвор . 0| 7907 |21.09.2016 Само във Фрог: Джиповете, подарени ни от Камерън, дадоха фира . 0| 5491 |21.09.2016 Р. Гълъбинов за Фрог: И МВФ разкри корупция у нас, АЕЦ „Белене” - част от нея . 2| 18796 |21.09.2016 Само във Фрог: До часове гърми нова бомба с ваксините на Москов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads