Реклама / Ads
0| 9154 |24.09.2016 ХРАНА И ВИНО

Тайната на съвършения италиански сладолед?

.
Мммммм....
Едва ли има човек, който не обича сладолед. Той е неустоимо изкушение, чиято история започва преди 5 хил. години в Китай. Въпреки азиатските си корени безспорен фаворит в приготвянето на ледения десерт е Италия.
 

Джелато можете да опитате буквално на всеки ъгъл в Италия. Но вече не е необходимо да изминете хиляди километри, за да вкусите съвършения вкус на италиански сладолед. Защото един италианец – Лука Гобо, роден в Тревизо, прави сладолед у нас.
сладолед

„Моята професия е да развивам математически алгоритми. Това е нещо... доста сериозно. И през определен период от време наистина имам нужда от почивка, защото това е много натоварваща работа. В нея се опитваме да внесен хармония в числата. А сега искам да внеса хармония във вкуса”, казва Гобо.

Гобо е не аматьор в правенето на сладолед. Баща му е голям майстор, работил не само в Италия, но и в Германия. Още на 16 години Лука започва да работи в магазин за сладолед.

„Това е трудна работа, защото започваш рано сутринта и приключваш късно вечер. Прекарах цялата си младост работейки. И за мен това беше перфектното училище”, разказва майсторът на ледения десерт.

Повече от 20 години след приготвянето на първото си джелато Лука решава, че отново е време да се отдаде на страстта си. И тъй като е абсолютен перфекционист, не се задоволява с малко.


„Мисля, че тайната на моя сладолед на първо място е да знам какво точно искам да постигна като резултат. Ние искаме да направим такъв сладолед, за който хората само си мечтаят. Това е основното. Втората тайна всъщност не е тайна – когато купуваме най-доброто, получаваме най-доброто. Повечето от нашите продукти са най-добрите на пазара. Имаме шам фъстък от Брунате – това е най-добрият шам фъстък в света. Имаме бадем от Ангола – това е най-добрият бадем в света. Имаме ванилия от Мадагаскар. От страната, която произвежда най-великолепното какао, ние взимаме най-доброто какао.

Първата реакция винаги е „мммм"! Аз винаги си правя шега с това и казвам - да, госпожо, ние правим този сладолед, за да чуваме жената да казва „ммм". Всеки вкус е като жена! Сладоледът трябва да ухае така, както ухае една жена – незабравимо, неустоимо и да искаш още и още! Никога да не ти е достатъчно!”, твърди Лука Гобо.

Той е категоричен, че правенето на сладолед е страст, любов и отдаденост и казва още: За мен сладоледът трябва да бъде нещо незабравимо! Сладоледът трябва да бъде балсам за душата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8216 |20.07.2016 Кленов сироп - тайната на Бионсе и Джесика Алба . 0| 8036 |09.06.2014 Тайната на ароматното кафе . 1| 19406 |21.01.2013 Страст по италиански - прошуто от Парма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads