Тайната на съвършения италиански сладолед?

0

|

5096

|24.09.2016
Тайната на съвършения италиански сладолед?
Мммммм....

Едва ли има човек, който не обича сладолед. Той е неустоимо изкушение, чиято история започва преди 5 хил. години в Китай. Въпреки азиатските си корени безспорен фаворит в приготвянето на ледения десерт е Италия.



Джелато можете да опитате буквално на всеки ъгъл в Италия. Но вече не е необходимо да изминете хиляди километри, за да вкусите съвършения вкус на италиански сладолед. Защото един италианец – Лука Гобо, роден в Тревизо, прави сладолед у нас.
сладолед

„Моята професия е да развивам математически алгоритми. Това е нещо... доста сериозно. И през определен период от време наистина имам нужда от почивка, защото това е много натоварваща работа. В нея се опитваме да внесен хармония в числата. А сега искам да внеса хармония във вкуса”, казва Гобо.

Гобо е не аматьор в правенето на сладолед. Баща му е голям майстор, работил не само в Италия, но и в Германия. Още на 16 години Лука започва да работи в магазин за сладолед.

„Това е трудна работа, защото започваш рано сутринта и приключваш късно вечер. Прекарах цялата си младост работейки. И за мен това беше перфектното училище”, разказва майсторът на ледения десерт.

Повече от 20 години след приготвянето на първото си джелато Лука решава, че отново е време да се отдаде на страстта си. И тъй като е абсолютен перфекционист, не се задоволява с малко.
„Мисля, че тайната на моя сладолед на първо място е да знам какво точно искам да постигна като резултат. Ние искаме да направим такъв сладолед, за който хората само си мечтаят. Това е основното. Втората тайна всъщност не е тайна – когато купуваме най-доброто, получаваме най-доброто. Повечето от нашите продукти са най-добрите на пазара. Имаме шам фъстък от Брунате – това е най-добрият шам фъстък в света. Имаме бадем от Ангола – това е най-добрият бадем в света. Имаме ванилия от Мадагаскар. От страната, която произвежда най-великолепното какао, ние взимаме най-доброто какао.

Първата реакция винаги е „мммм"! Аз винаги си правя шега с това и казвам - да, госпожо, ние правим този сладолед, за да чуваме жената да казва „ммм". Всеки вкус е като жена! Сладоледът трябва да ухае така, както ухае една жена – незабравимо, неустоимо и да искаш още и още! Никога да не ти е достатъчно!”, твърди Лука Гобо.

Той е категоричен, че правенето на сладолед е страст, любов и отдаденост и казва още: За мен сладоледът трябва да бъде нещо незабравимо! Сладоледът трябва да бъде балсам за душата.

КОМЕНТАРИ

РЕКЛАМА

ТОП ФРОГ

Класическа музика за работа

ВРЕМЕТО

времето в София София

-5°

времето в София

лек полъх

времето в Бургас Бургас

-1°

+7°

времето в Бургас

лек полъх

времето в Варна Варна

-2°

+6°

времето в Варна

лек полъх

времето в Пловдив Пловдив

-1°

+3°

времето в Пловдив

лек полъх

времето в Ст. Загора Ст. Загора

-1°

+4°

времето в Ст. Загора

лек полъх

времето в Русе Русе

-1°

+4°

времето в Русе

лек полъх

FrogBook

РЕКЛАМА

БЛОГОВЕ

Bulgariaanalytica Bulgariaanalytica BulariaAnalytica.org е аналитичен проект на Центъра за Балкански и Черноморски Изследвания (ЦБЧИ) който цели да предоставя на своите читатели аналитична информация за България и региона и в областа на геополитиката, националната сигурност Илиян Василев Илиян Василев Автор е на множество статии и анализи по международни отношения, икономика, финанси, енергетика и енергийна сигурност. Иван Стамболов Иван Стамболов Аз съм наблюдател-аматьор. Не ви предлагам решения или изводи, а само показвам един възможен начин на мислене, който може би ще ви помогне да си ги направите сами. Мирослав Иванов Мирослав Иванов Казвам се Мирослав Иванов и се занимавам с финансова журналистика вече 10 години. Във всичките си текстове съм се стремял към две неща – качество и честност. Вярвам, че именно те карат читателите ти да те четат. Кулинарно  в кухнята с Йоана Кулинарно в кухнята с Йоана Сигурно вече си мислиш, че всичко, което правя е да стоя до печката, да разбърквам тенджери и тигани, да топя с пръст в тях и да присвивам очи, но, вярвай ми, не е така :) Мога хиляди неща! Литературата Днес Литературата Днес Мина доста време, в което бях решен да компилирам една кратка книга със съвети за писане, давани от големите майстори на словото, както и от критици и преподаватели по творческо писане. Бранимир Николов Бранимир Николов БГ Автоблог - Интересно за автомобилите Иво Инджев Иво Инджев Независим обзор на българското политическо пространство

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах