Реклама / Ads
0| 4264 |25.09.2016 АКТУАЛНО

Спират камионите за деня на голямото завръщане

.
МВР и Агенция ”Пътна инфраструктура” ще направят днес пореден опит да осигурят нормалното прибиране на всички, които са пътували покрай четирите почивни дни. За целта е подготвена специална организация на движението в участъците в ремонт, забранява се движението на товарни автомобили, а освен пътните полицаи, ред в трафика ще се опитат да въведат и мобилизирани служители от ”Охранителна полиция”.
 
Както обикновено днес от 14 до 20 часа се забранява движението на автомобили над 12 тона по магистралите и най-натоварените пътища по републиканската пътна мрежа (виж картата). Ограничението не важи за камионите, които возят бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Забрана за движение на камиони и пътни полицаи ще улесняват прибирането след почивните дни.

По направленията, по които се очаква най-сериозен трафик - пътя София-Перник-Благоевград-Кулата, магистралите "Тракия" и "Хемус", пътищата Асеновград-Смолян, Симитли-Гоце Делчев и от Калотина до София, ще има засилено присъствие на полицейски екипи.

Нормалното придвижване ще се затрудни от няколко продължаващи ремонта по магистралите "Тракия" и "Хемус". От пътната полиция обещават там да има техни екипи, но все пак се застраховат, че където има ремонти, е нормално да се образуват опашки.

Най-сериозен трафик се очаква към София, тъй като в сряда и четвъртък града беше напуснат от над 100 хиляди автомобила. За улеснение на влизащите през Владая днес за периода от 10 до 16.30 часа се обособяват две ленти в посока София. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е автомагистрала "Люлин".
Забрана за движение на камиони и пътни полицаи ще улесняват прибирането след почивните дни

Прибиращите се по магистрала "Хемус" могат да очакват първата тапа в района на 42-ри километър, където е тунел "Ечемишка". Там се ремонтира тръбата за Варна и двупосочно се ползва тази за София. От АПИ уточняват, че в този участък няма как да се осигурят две ленти за пътуващите към София.

Подобна възможност има при ремонтиращите се виадукти след "Ечемишка", като прибиращите се към столицата ще ползват повече ленти от 10 часа днес до 10 часа утре сутрин. Също на "Хемус" ремонтни дейности има на тръбата за Варна на тунел "Витиня". Преминаването през съоръжението се осъществява двупосочно в тръбата за София. И в този участък не е възможно да се осигурят две ленти в по-натоварената посока.

Добрата новина е, че има алтернативен маршрут, като се използва стария път, който е в добро състояние. Той е удобен за идващите от Северозападна България (Видин, Монтана, Враца, Мездра). От къде може да се хване пътя, можете да видите на графиката.

Последното предизвикателство пред пътуващите към София по "Хемус" е при виадукт "Елешница" (при 15-ти километър на магистралата). Там се ремонтира платното за Варна и цялото движение се прехвърля в платното за София, като до 10 часа утре сутринта се обособяват две ленти за движение в посока София.

Пътуващите към столицата по магистрала "Тракия" също могат да очакват задръствания с наближаването на Пловдив. Ремонт на платното за Бургас, в участъка от километър 134 до километър 139 и обновяване на моста над р. Стряма при км 136, налага движението да се извършва двупосочно в платното за София. В този участък двете ленти до понеделник сутрин ще се осигурят за превозните средства в по-натоварената посока.

Същата е организацията на движението и при километри 15 и 20, където се ремонтират виадукти в платното за София и двупосочно се използва това за Бургас. За да се улесни прибирането на всички почивали в Гърция и Южна България днес няма да има стеснения на пътя София-Кулата при Кресненското дефиле, където тече обрушването на скали.

Няма да спре работата обаче по отсечката между Асеновград и Смолян. Там се поставят мрежи срещу свлачища, като колите ще се пропускат от сигналисти. Движението през първият тунел между Бачково и Асеновград се регулира със светофарна уредба, като също са възможни задръствания.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4982 |21.09.2016 Ултиматум! Спират ни еврофондовете, ако до 3 м. не спрат злоупотребите . 0| 4127 |15.09.2016 Спират фериботите в Гърция за 22 септември . 0| 3479 |10.09.2016 Спират водата в много софийски квартали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads