Реклама / Ads
0| 5113 |26.09.2016 НОВИНИ

Минчо Спасов: Разделението на властите е сгазено с пожарникарски ботуши

.
Минчо Спасов
Това, че все още не са ясни всички кандидати за президент, не ни пречи по никакъв начин, защото сме наясно с проблемите, които стоят пред българското общество и можем да говорим за тези проблеми и пътищата за тяхното решаване. Това каза пред БНР кандидатът за вицепрезидент Минчо Спасов, който вярва, че хората трябва сами да преценят кои личности в надпреварата могат да предложат действащите решения.
 

Татяна Дончева е разпознавана заради качествата, които има, а не защото идва от лявото политическо пространство. Смелостта и честността ѝ ме привлякоха да я подкрепя. Те привличат и стотици хиляди други хора, смята той. Росен Плевнелиев беше един посочен президент. Госпожа Татяна Дончева не е посочен президент. Тя ще бъде президент, ако и доколкото бъде посочена от честните хора, които оценяват нейната смелост и решителност, заяви кандидатът за вицепрезидент. Спасов посочи и основните проблеми пред държавата: "В България е сгазено едно основно правило на демокрацията - разделението на властите. Сгазено е с пожарникарски ботуши! Ролята на президента е доколкото може, да бъде коректив на това погазване. Как може да се случи това? Разбира се, не само с изявления и лозунги от страна на президента. Той трябва да има властта да уволнява главния прокурор, ако той не си върши работата. Моята теза е, че, ако главният прокурор си вършеше работата, министър-председателят отдавна да беше излежал първата си присъда. Съдът съди, но при наличието на такива дори самопризнания от нашия министър-председател, не виждам кой съд би могъл да ги подмине". Двойката ще се бори за обществен натиск за свикване на Велико народно събрание, което да промени Конституцията така, че да се осъществи тази промяна. Всички парламентарно представени сили са обещавали в даден момент свикване на Велико народно събрание, припомни той. Скандалът „Яневагейт“ и кадровите назначения в съдебната система са носител на една и съща симптоматика – че ВСС докладва и се отчита на министър-председателя, убеден е юристът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 8593 |11.09.2016 М. Спасов: На Цацаров трябва да му се изпотяват очилата от въпроси . 1| 4487 |08.09.2016 Татяна Дончева влиза в битката за президент заедно с Минчо Спасов . 3| 4974 |20.02.2016 Проф. Спасов: Атакуват еколози за строеж на защитени места . 10| 4449 |14.10.2015 Минчо Спасов: Срам ме е от просташкото поведение на Сидеров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads