Реклама / Ads
0| 3702 |26.09.2016 НОВИНИ

Турски военен: САЩ и Великобритания готвят преврат в Турция

.
Пенсионираният полковник Хасан Атилла Угур призова властите в Турция да бъдат готови за отпор на втория опит за преврат с участието на САЩ и Великобритания, който според неговите данни е планиран за ноември.
 

Сведенията ми са категорични, предупреждавам, че поредният опит ще бъде много по-кървав от този през юли и е крайно време да излезем от опиянението си на победители, подчертава полковникът пред проправителствения в.“Йени шафак“ и обяснява плана в детайли.

 

Угур е ръководител на екипа, разследвал кюрдския лидер Абдуллах Йоджалан, който е заточен на остров Имралъ, а полковникът е водил разпитите там в продължение на 8 месеца. „Никой няма правото да приеме, че гръбнакът на терористичните групировки като ФЕТО и ПКК е пречупен, че Америка повече няма да ни вреди и че мирът е настъпил в страната. Напротив, предстои огромен хаос в Югоизточна Турция, в провинциите Шемдинли, Юксекова или Къзълтепе, най-малко 15-20 души ще бъдат убити. Всички областни и общински центрове са посетени от служители в английското консулство. В западната част на Турция на 4-5 места ще има големи изненадващи взривове с мащабни поражения. Това ще бъде дело на кюрдските сепаратисти от ПКК или на бойците от "Ислямска държава". Целта е народът да се изсипе на улиците и да се провокират кървави безредици“, твърди полковникът, цитиран от БГНЕС.

 

И ако досега в многото конспиративни теории режисурата на преврата от 15 юли се приписваше на проповедника в Пенсилвания Фетхуллах Гюлен, а прякото участие на групировката му ФЕТО, както и на САЩ, ЦРУ и ФБР, в анализа си полковник Угур прави връзка с планирани действия на Великобритания. Той твърди, че британски морски пехотинци, базирани в Кипър, ще навлязат в Турция под предлог за очакван хаос. Според сведенията му, през последните 2,5 месеца англичани контактуват и се договарят отблизо с всички общности в югоизточната част на страната и по-специално с тези в Хаккари, Ван, Чатак, Силопи и Мардин. Тези хора са земеделци и арендатори на земи, а изведнъж банковите им кредити в размер на милиарди се оказаха изплатени, Англия ги финансира и погаси дълговете им, каква работа има при тези общности британският консул, категоричен е Угур. Той се позовава на публикация във високотиражния „Дейли експрес“ отпреди 4-5 дни, в която се съобщава за предстоящ втори хаос в Турция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4797 |26.09.2016 Само във Фрог: Турските ваксини разцепиха екипа на Москов . 0| 3749 |22.09.2016 Турските власти заловиха 166 нелегални мигранти на лодки . 0| 4571 |21.09.2016 Гърция отказа убежище на трима турски военни, избягали след преврата . 0| 4214 |14.09.2016 Русия и Турция се договориха за ”Турски поток”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads