Реклама / Ads
4| 4584 |27.09.2016 СВЯТ

Скандалният Толстой стана зам. шеф на руската Дума

.
Пьотр Толстой
Руският депутат Пьотр Толстой, който заяви, че руснаците ще изкупят цяла България, беше избран за зам.-председател на руската Дума, съобщи Газета.ру. На 6 февруари телевизионният водещ Толстой беше избран за член на ръководния орган на партията на руския президент Владимир Путин, а при парламентарните избори на 18 септември Толстой за първи път си осигури депутатско място в Думата.
 
На свиканото в събота заседание на Висшия съвет на “Единна Русия” Толстой беше определен за един от 5-имата зам.-председатели от президентската фракция.

Негов ресор стават връзките с гражданското общество, взаимодействието с медии, интернет и култура.

Скандалът около Пьотр Толстой се разрази у нас в деня на изборите в Русия. Интервюиран в момент, в който пуска бюлетината си за парламентарните избори в Русия, той получава пожелание от БНТ „ако влезе в Думата, да води доброжелателна политика към България“. В отговор депутатът от „Единна Русия“ отговаря: "Разбира се. Просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме".

Пьотр Толстой впоследствие посочи, че се е пошегувал. Той се учуди защо в България са се превъзбудили толкова от изказването му. Той подчерта, че думите му са били шега и съжалява, че отсъствието на чувство за хумор е произвело толкова шум у нас.

За председател на Думата е избран Вячеслав Володин, който беше посочен за поста лично от президента Путин. Той ще смени на председателското кресло Сергей Наришкин, назначен за шеф на руското външно разузнаване.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 12254 |20.06.2016 Днес е празникът на Светия дух . 0| 6749 |14.09.2015 Кръстовден- въздвижение на Светия Кръст Господен . 0| 6624 |09.04.2014 Православна България чества светия мъченик Евпсихий

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads