Реклама / Ads
0| 3868 |27.09.2016 НОВИНИ

Отзовават консула ни в Никозия заради опита за отвличане на дете

.
Българският консул в Никозия Виолета Ралева, която бе замесена в скандал с опит за отвличане на дете, ще бъде отзована и ще трябва да се върне в България, съобщи Министерството на външните работи. Очаква се утре тя да даде обяснения по случая.
 

Ралева беше задържана и разпитана в главната квартира на полицията в Никозия. Информацията за инцидента беше подадена от кипърската полиция, съобщи БНР.

 

Около 9.00 часа тази сутрин Виолета Ралева се е опитала да вземе от детската градина чуждо дете – 4-годишната дъщеря на техническия сътрудник в Консулската служба Виолета Несторова, която е и нейна подчинена. Искала да го заведе в друго училище, където учели нейните деца. Така тя се аргументирала пред на учителките. Те обаче се усъмнили и се обадили на майката на детето, която отрекла да е давала разрешение на Ралева за преместване на дъщеря й. При опита на възпитателките да приберат момичето, Виолета Ралева започнала да го дърпа от ръцете им.

 

Полицията е задържала българския консул за разпит. Разследването продължава. По информация от източници, близки до посолството, Виолета Несторова също е извикана спешно в България утре.

 

Като български консул Виолета Ралева отговаря за контактите с полицията и другите компетентни служби на Кипър във връзка с административното обслужване, правата и защитата на нашите сънародници на острова.

 

Ралева е в Кипър от август. Тя пое поста на ръководител на Консулската служба, след като беше на работа в Националната агенция по приходите в България.

 

Въпреки краткото й пребиваване вече има много оплаквания срещу нея както от български, така и от кипърски и чуждестранни граждани. Жалбите са за бавене на издаването на документи извън посочените срокове, за изискване на допълнителни документи и справки, за отправяни заплахи. Сигнали срещу нея и нейната работа са подавани и във Външно министерство на Кипър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4936 |22.07.2016 Премиерът говорил с консула ни в Мюнхен, българи се оплакват . 5| 4861 |15.10.2014 Махнаха консула ни в Донецк, подкрепял сепаратистите . 33| 8706 |08.03.2012 Скандал: Спешно отзовават посланик от Белград . 32| 8331 |18.03.2011 Антонова смени консула беглец от Токио

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads