Реклама / Ads
0| 4358 |28.09.2016 СВЯТ

Станфордският университет първи сред най-иновативните училища в света

.
В бързо променящия се свят на науката и технологията липсата на новаторство означава изоставане. Това е един от ключовите изводи, направен от съставителите на втората годишна класация за най-иновативни висши учебни заведения в света, оглавена отново от Станфордския университет, предаде Ройтерс.
 

Образователните институции, намерили място в класацията "Ройтерс 100: Най-иновативните университети в света", се оценяват според критерии като отбелязване на постоянен напредък в науката, изобретяване на нови технологии, способност да задвижват глобалната икономика. За разлика от други класации, които често разчитат частично или изцяло на субективни проучвания, Ройтерс се позовава изключително на емпирични данни като подадени молби за патент и цитиране в научни издания.

 

Проучването на Ройтерс за 2016 г. показва, че постоянството е ключът към успех за даден университет, който година след година отбелязва големи пробиви, а не "лежи на стари лаври".

 

В това отношение никоя друга образователна институция не се справя по-добре от Станфордския университет в САЩ, който за втора поредна година е начело в класацията. Десетилетие след десетилетие неговите студенти и преподаватели постоянно демонстрират новаторство.

 

Компании като "Хюлет-Пакард" и "Гугъл", основани от възпитаници на Станфордския университет, са познати по цял свят и играят водеща роля в глобалната икономика.

 

Станфордският университет запазва първенството си благодарение на постоянното представяне на нови патенти и публикации, оказващи влияние върху външни изследователи от академичния и частния сектор - ключови критерии за новаторство според съставителите на класацията.

 

Второ място заема Масачузетският технологичен институт, чиито изследователи стоят зад някои от най-важните нововъдения на изминалия век, като разработването на компютрите и проекта Човешки геном.

 

На трета позиция е Харвардският университет - най-старото висше учебно заведение в САЩ с 380-годишна история, дало на света 47 лауреати на Нобелови награди.

 

САЩ доминират в класацията "Ройтерс 100: Най-иновативните университети в света" с 46 висши учебни заведения.

 

На второ място по иновативни университети е Япония с девет. Следват Франция и Република Корея с по осем, Германия със седем, Великобритания с пет, Швейцария, Белгия и Израел с по три, Дания, Китай и Канада с по два, и Холандия и Сингапур с по един.

 

Най-високо класираният университет извън САЩ е Корейският институт за наука и технологии, който заема шестото място сред най-иновативните висши учебни заведения в света.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4676 |27.09.2016 След първия дебат между Клинтън и Тръмп - 1:0 . 0| 4326 |26.09.2016 Клинтън срещу Тръмп в първи предизборен дебат . 0| 3699 |07.09.2016 В Париж откриват първи лагер за бежанци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads