Реклама / Ads
5| 6684 |29.09.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Панделиева: Не ми пука нито за Кристалина, нито за Ирина

.
Властта се смее от сърце Източник: Лияна Панделиева
Не ми пука нито за Кристалина, нито за Ирина. И за шефа на ООН не ми пука. Я да видим какво се случва, ако Ирина/Кристалина оглавят ООН? Викаме ура, че е българка. ”И ний даваме нещо на света”! Какво ”нещо”? Ами... наше ”нещо”. Това написа във фейсбук журналистката Лияна Панделиева. Ето какаво допълва тя:
 

После едни смешници започват бурно да се карат с други смешници (политици, анализатори и обикновени дрънкала) как и коя от двете кандидатури е подкрепил. През това време телевизиите се надпреварват с първо ексклузивно интервю. Всичките са ексклузивни и първи - кой с първо интервю от кабинета, кой с първо от стълбите пред сградата, кой с първо интервю в служебния автомобил. Първенството е гарантирано.

 

Истината е, че светът се напълни с кухи и елитни постове. Това е поради липсата на достатъчно на брой монархии. Едни хора все искат да са императори на нещо. Колкото по-голямо е това "нещо", колкото по-гръмко е името на "нещото", толкова по-добре.

 

Никак не е случайно създаването на тази свръх регулирана, бюрократично тежка европейска администрация. Система, създадена за юнашко раздаване на пари на някакви хора, единици от които са кадърни. Другите са идиоти. Щастливи идиоти, защото им плащат за нещо, което не вършат. Общото между тях е, че те са коленопреколнно предани на регионални и по-генерални императорчета.

 

През това време бедните са си гарантирано бедни. Жадните са останали жадни. Жертвите на военните конфликти мрат всеки ден. Политическа глупост и немощ разедени Европа още преди да се е съединила ефективно.

 

Умните хора бягат панически от държавите, без перспективи за нормален живот, бедните, неграмотни и диви чужденци (за чиито стандарт на живот и ниво на ограмотяване въпросното ООН никога не успя да се погрижи) нахлуват безконтролно в държавите, където уж животът е уреден.

 

И как точно да ме интересува Ирина или Кристалина ще застане на чело на организация, чиято основна роля е провеждането на конференции в скъпи хотели в най-скъпите места по света? Това е организация, която отчита дейност през лицата на холивудски актьори, крачещи сред босоноги негърчета, гушкат ги, снимат се, трият по една сълза и после и актьорите отиват на трибуните в скъпите хотели и дрънкат глупости. Това ли да ме вълнува?

 

Всъщност нито един българин не го интересува кой ще е шеф на ООН. Но преживянето на темата "Ирина/Кристалина" е нещо като супа за душата в социалните мрежи. Туй то.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6118 |28.03.2024 Румен Леонидов: България има нужда от образцови личности и богови хора, а не дяволски изчадия . 13| 4609 |26.03.2024 Бойко Рашков: Нотариуса има шапка - и в прокуратурата, и в МВР. Капа ли е, капо ди тути ли е, какво е?" . 8| 3416 |26.03.2024 Гого Лозанов: Отпадането на ПП-ДБ от властта ще доведе до разпадане на либералната демокрация . 10| 3736 |23.03.2024 Съдия Дишева: Сарафов може да бъде заменен толкова светкавично, колкото Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads