Реклама / Ads
1| 3921 |29.09.2016 НОВИНИ

П. Славов: Длъжностни лица от НЕК са работили против националния интерес

.
Петър Славов
На страницата на МС има резюме на Арбитражното решение за Белене. Не останахме с впечатление, че държавният интерес е бил защитаван по най-добрия начин през годините. Даже напротив, имаме подозрения, че определени длъжностни лица от НЕК не са помагали за защитата на националния интерес, да не кажа, че директно са работили срещу него. Това беше и причината още вчера да настоявам цялото Арбитражно решение заедно с всички решения към него и цялата документация да бъде изискано от Прокуратурата и тя да направи собствена проверка. Това каза Петър Славов от РБ.
 

Текат разследвания срещу определени длъжностни лица. Допускам, че част от тях може и да са същите, възможно е да се окаже, че има и нови данни, които да бъдат привлечени като обвиняеми, но на всички ни е ясно, че не може за такава чудовищна сума да бъдем осъдени да платим и да няма виновни, каза пред БНР Славов.

 

Славов допълни, че никога не е имало договор за изграждане на АЕЦ "Белене".

Вече нямам никакво съмнение, че това цялото нещо е една гигантска схема, една бездънна яма, в която постоянно са били изливани през годините милиони и милиони държавни пари. Сега виждаме - и пари на данъкоплатците директно ще бъдат ангажирани, за да може да се плати на практика осъдителното решение. Най-простият аргумент е, че ако въпросните другари наистина искаха, то още в далечната 2006-та година, а може би и много преди това, щяха да са подписали договор за изграждане на атомна централа. Но, както всички разбрахме, това вече е ясно и безспорно, такъв договор никога не е бил подписван. Били са подписвани някакви споразумения за намерения, допълнителни споразумения към тях, допълнения към допълнителните споразумения, с които на парче са поръчвани най-различни части и оборудване, най-различни  елементи може би, които са част от една АЕЦ, но никъде няма договор за изграждането на атомна централа. Никой човек не отива да си купува колата на части, когато отива да си купи кола.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3806 |29.09.2016 Арестуваха двама полицаи за подкуп от 10 лв . 0| 3675 |26.09.2016 Взривът в Будапеща бил насочен срещу полицаи . 0| 3727 |21.09.2016 КАТ очаква 100 хил. автомобила да напуснат столицата за празниците . 2| 5740 |09.09.2016 Само във Фрог: Дебнат полицаите да не протестират по изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads