Реклама / Ads
2| 4470 |29.09.2016 ПОЛИТИКА

Ген. Радев: България не трябва да е буфер на ЕС за мигранти

.
Генв. Радев в Сливен
„Обстановката в страната е изключително трвожна“. Това заяви пред медиите в Сливен кандидатът за президент и върховен главнокомандващ, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев. По повод проблемите с бежанците той каза, че не бива да се допуска България да се превръща в буфер на ЕС за мигранти.
 
Според него има няколко сигнала, които трябва да бъдат изяснени. На първо място той посочи 160 млн. от ЕС, част от които се оказа, че са за издръжка на бежанци и сторителство на центрове за мигранти. Като втори такъв ген. Радев  посочи изявлението на изпълнителния директор на Националното сдружение на общините за трайно заселване на бежанци в райони с демографски проблеми. „Трябва да знаем има ли сценарий за трайно заселване на бежанци, с европейски средства да се финансират допълнително бежански лагери и може ли нашата демография да се решава с внос на чужденци“, категоричен бе генералът. Според него трябва да има гаранции, че България няма да се променя в своя етнически състав, ценности, демография и религия. По думите му отговорите и гаранциите трябва да бъдат дадени от официалните власти, които комуникират с Брюксел. „В момента нашата позиция е да чакаме ЕС, а докато чакаме, виждаме как на запад и на север от нас се затварят граници, а при нас бежанците влизат и излизат. Те ще излизат все по-трудно, но продължават да влизат със същите темпове. Необходима е спешна позиция и незабавни мерки“, заяви кандидат-президентът.

След брифинга с журналисти генералът се срещна с граждани от областта. Пред тях той представи своите приоритети и заяви твърдото си вярване, че в действията си като президент ще се води само и единствено от интерсите на народа. „Моята най-силна страна е, че каузата ми е да работя за вас, за българския народ“, каза той пред събралите се
 
На срещата присъстваха и Деница Златева – член на ИБ на НС на БСП, председателят на иницитивния комитет в подкрепа на ген. Румен Радев и Илияна Йотова в Сливен ген. Кольо Милев, Таско Ерменков и Петър Кънев – народни представители от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, председателите на областния и общинския съвет на БСП – Сливен Асен Гагаузов и Атанас Делибалтов, стотици членове и симпатизанти на партията и граждани.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5455 |29.09.2016 Дарина Павлова закъса за пари, продаде Гранд хотел България . 3| 4871 |29.09.2016 Жаблянов: Борисов не е премиер на България. Видя се външната ни политика . 3| 6515 |29.09.2016 Миленко си каза: На Македония ЕС не й трябва, поддържам тази власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads