Реклама / Ads
7| 4686 |30.09.2016 НОВИНИ

Нинова към ГЕРБ: Крадете от храната на децата, съсипахте държавата

.
Корнелия Нинова - 1
Не ви стигат големите далавери и кражби, но опряхте да крадете от храната на децата. Сменете си логото на кампанията на ГЕРБ. Вместо „Работим за гражданите”, да бъде „Крадем от гражданите и работим за себе си” Декларация на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ бе представена от председателят на партията Корнелия Нинова.
 
Ето и целия текст на декларацията:

"Напоследък цялото обществено внимание е съсредоточено върху провалите на българското правителство във външната политика. Тя не се прави извън България, налага ни се, а министър-председателят не отстоява националните интереси. Г-н Борисов се гордее, че ЕК ни е отпуснала 160 млн. евро за бежанци, но цитирам, според говорителя на ЕК част от тези средства ще бъдат използвани за построяване на убежища за мигранти. По-лошо - председателят на Сдружението на общините Гинка Чавдарова заяви, че на общините е възложено да приемат нови ангажименти при интерес на бежанци за трайно заселване у нас на семеен принцип, при това да намерят подходящи жилища, детски градини, училища за деца, записване при личен лекар, регистриране в структурата на социално подпомагане и Агенция по заетостта.

Смяната на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева злепостави България пред света. Това е чуждо решение, а българското правителство го изпълни безпрекословно. Затова и започнахме консултации за вот на недоверие и по реакцията на парламентарните групи ще разберем кой е част от тази политика и кой е за това България да отстоява национален суверенитет, да има самостоятелна и с характер външна политика. Залисани обаче в тези проблеми забравихме да говорим за други, които са наболели за българските граждани, и са изключително важни за нас. Това е икономика и работни места, образование и здравеопазване, бедност и доходи. Какво се случва?

Проведохте образователна реформа. Резултатът: първокласниците нямат буквар. Родинознанието изчезва. Седмокласниците ще учат в една и съща година материал от две, поради чиновническа грешка. Материал от цяла учебна година липсва в програмата на днешните шестокласници. Професионалните гимназии са пред закриване, защото ги прехвърлихте на общините, а те нямат пари да ги издържат.

Здравна реформа. Резултатът: Ежегодно 4% от населението пада под прага на бедността, заради лични плащания за здраве. Листите на чакащите в болниците са се увеличили. Самите болници имат над 500 млн. лв задължения.

Пенсионна реформа. Пенсионерите ще продължат да намаляват, но ще намаляват и хората, които ще плащат осигуровки. По тази причина, както и заради по-високите разходи за пенсии, държавното обществено осигуряване ще продължи да е на дефицит.

Работа, производство и доходи. Няма нови производства, няма и нови постоянни работни места. Но за сметка на това има 16 млрд. лв данък. Т.е.  30% на всеки 100 лв, изработени от българин, 30 лв вече не са негови. Трябва да плаща дълговете на правителството. Нови винетки плюс 31 лв на всеки човек. Данък "Уикенд" – никой не знае колко ще плаща допълнително. Нов данък на таксиметровите шофьори. А от 1 януари залагате по-високи осигуровки и нов акциз върху цигарите.

Резултатът. През 2015 спрямо 2014 г нови 100 000 души са изпаднали в тежки материални лишения. Отворила се е ножицата между бедни и богати. През 2015 спрямо 2013г с близо 1% е разликата между най-бедните и най-богатите, увеличение разбира се. Бедните обедняват все повече, богатите стават все по-богати.

За съдебната реформа ще ви говорят накрая, защото ще стане въпрос за корупция. На този фон - на външен провал и вътрешна мизерия, какво правите? Продавате, но чрез далавери и кражби. Продадохте Царските имоти за 90 лв/кв.м. Дипломатическият клуб на двамата младежи – 7 000 кв.м. Сега ще ви представя и още един случай, но този път не на реформаторски министри, а на министри на ГЕРБ, при това просто няма квалификация за това, което ще ви кажа, защото това е дъното.

Не ви стигат големите далавери и кражби, но опряхте да крадете от храната на децата. Става въпрос за програмите „Училищен плод” и „Училищно мляко”. Това не са компромати, г-н Борисов, това са факти и документи. В едната си ръка държа Държавна комисия за стокови борси и тържища, цени, официални и средни за България на пазарите, а в другата – фактури на фирми, които доставят плодове, зеленчуци и мляко на децата в училище. Каква е разликата – ябълки на пазарите 0.98 лв, в училище – 4.54 лв.; круши на пазарите – 3.80 лв, в училище – 6.46 лв.; киви на пазара 2 лв, в училище - 7.01 лв.; портокали на пазара 3.10 лв, в училище – 4.26 лв.; моркови на пазара 1 лв, в училище 6.46лв; кашкавал на пазара 10 лв, в училище – 16 лв.; сирене на пазара – 5.30 лв, в училище – 12 лв.  

Имаме въпроси. Кой позволява това нещо? Министърът на земеделието Танева трябва да упражнява контрол. Кой разреши на тези фирми на тези цени да доставят на децата? Кой си позволява до там да ударите дъното и да крадете от закуската на децата? Не ви стига всичко друго, което съсипахте в държавата, а опряхте до детската храна.

Предстоят избори. Сменете си логото на кампанията на ГЕРБ. Вместо „Работим за гражданите”, да бъде „Крадем от гражданите и работим за себе си”".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4035 |28.09.2016 Нинова: Смяната на Бокова с Кристалина Георгиева е резил на България . 1| 4330 |27.09.2016 Нинова: Борисов кани бежанците, обещава им да им оправим живота . 4| 4257 |22.09.2016 Корнелия Нинова: Българи, бъдете горди и не навеждайте глави пред никого . 9| 8505 |21.09.2016 Нинова: Ще гърмят още скандали, сферите са много чувствителни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads