Реклама / Ads
3| 5880 |30.09.2016 Президентски избори 2016

Цветан Цветанов в Балчик: БСП трябва да осъзнаят, че политика не се прави само с популизъм и внушения

.
Цветан Цветанов
Най-големият провал в държавното управление от 26 години насам е кабинетът “Орешарски”, който беше с мандата на БСП, в троен формат с ДПС и АТАКА. Правителството на Орешарски отдалечи страната ни от евроатлантическия път, знаете какво се случи с еврофондовете. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред журналисти в Балчик.
 
По думите му, президентът Росен Плевенелиев е успял да намали политическото противопоставяне, зародено от БСП и ДПС през 2013 година. “Тогава служебният кабинет даде възможност да се проведат едни нормални избори. С провокацията си “Костинброд” БСП целяха да създадат излишна провокация в обществото, за да отблъснат хората и да не упражнят законното си право да гласуват. Година и половина по-късно видяхме, че това правителство не е способно да изпълнява поетите ангажименти, защото в политиката не може да се работи само с популизъм и внушения”, подчерта Цветанов.

 Според него, преди предсрочните парламентарни избори през 2014 година Плевнелиев отново се е натоварил се с голяма отговорност, за да намали противопоставянето в политически план и да успее да създаде втори служебен кабинет. “Днес имаме стабилно правителство с мандата на ГЕРБ, с министър-председател Бойко Борисов. Плевнелиев щеше да се е провалил, ако беше се провалил в съставянето на служебните кабинети в условия на политическа криза, дирижирана от БСП. Съставът на служебния кабинет през 2014 г.подписа споразумението с ЕК за новия програмен период. БСП не успяха да направят нищо, за да се подпише споразумението през 2013 година, въпреки че то беше подготвено от първия кабинет на Бойко Борисов. Днес нито Балчик, нито други български общини, могат да се възползват от новия програмен период. През 2015 г. положихме много усилия да изправим тези грешки, да започнат да се приемат съотвените проекти през 2016г, които да бъдат реализирани през 2017г.”, подробно обясни Цветан Цветанов.

 

Според зам.-председателя на ГЕРБ най-сериозният опонент на ГЕРБ в предстоящите президентски избори е БСП, защото са системна политическа партия. “Объркан съм – Илияна Йотова или Румен Радев е кандидатът за президент? Дължат отговор на избирателите си”, заяви Цветанов.

 Цветан Цветанов бе категоричен, че Кристалина Георгиева има невероятен шанс да бъде първата жена, която да оглави ООН. “Нека да й пожелаем успех и да се обединим като българи върху това, което може да спечели и всички ние да се гордеем. Не трябва в никакъв случай да изпадаме в хулене нито срещу Ирина Бокова, нито срещу Кристалина Георгиева. Това са две достойни жени, представляващи страната ни в изключително сериозни институции каквито са ЮНЕСКО и Европейската комисия”, подчерта той.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7543 |20.06.2022 Политологът Тончо Краевски: Провал на ПП ще върне електорат на ”Демократична България” . 1| 2795 |05.10.2021 Красен Станчев: Ще има политически последици за партии от ”Досиетата Пандора” . 0| 7428 |08.11.2016 Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева ще се срещне със служители на предприятие в София . 0| 7669 |08.11.2016 Владимир Тошев, ГЕРБ - Видин: Не можем да позволим езика на омразата да бъде водещ там, където трябва да говорим за политики

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads