Реклама / Ads
0| 5041 |01.10.2016 АКТУАЛНО

Жени-социалистки от 214 клуба в страната се обявиха за победа на предстоящите избори

.
„Бъдете по места говорители на това, което партията предлага като алтернатива на сегашното управление. Нека нашата мрежа от жени - социалистки да бъде носител на социалните политики”.
 

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на разширено заседание на жените социалистки, в което участваха представители на 214-те клуба им в страната. "Ние сме проводникът на грижата за децата, за младите семейства, за възрастнните и немощните. Но, за да можем да им предложим работа и добри доходи, трябва най-напред да се погрижим за работеща икономика. Много от вас са жени с малък семеен бизнес и разбират, че без развитието му няма бъдеще. Но за да наложим тази алтернатива трябва да победим на президентските избори. Имаме реален шанс това да стане", добави Нинова. По думите й много социологически проучвания показват негативен вот в обществото срещу сегашното управление. Алтернативата, която предлага БСП, е изключително важна.

 

„Жените са моторът на промяната. Като жени-социалистки изпълнихме едно обещание от преди Конгреса – повече жените да не се пренебрегват“. Това заяви евродепутатът и кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова по време на срещата. Тя подчерта, че БСП вече има председател на партията жена, както и много жени са кандидати за различни постове. „Вчера нашите колеги в НС направиха нещо изключително по тема, която засяга жени и деца. Става дума за грандиозна корупция в детските градини, в която е замесена злоупотреба с европейски и национални средства. Медиите упорито искаха да скрият това“, каза още Йотова. Според нея трябва да се поставят публично теми, които са близки до жените и могат убедително да защитават. „Трябва да разтворим ветрилото и да работим заедно с неправителствени организации“, допълни кандидатът за вицепрезидент, издигната от Инициативен комитет и подкрепена от БСП.

Корнелия Нинова и Илияна Йотова изразиха увереност, че БСП е единствената алтернатива на сегашното управление и кандидат-президентската двойка Румен Радев-Илияна Йотова ще спечели надпреварата за „Дондуков” № 2.

Председателят на Обединението Катя Николова представи задачите и плана за работа в кампанията на БСП за президентските избори. Обединението на жените-социалистки конкретизира своята отговорност за активно участие в общата кампания на БСП и бяха коментирани конкретните прояви  и дейности на клубовете на Обединението, както и ролята на жените в предстоящата кампания. Бяха обсъждани проблеми на децата, на хората с увреждания, достъпа до образование и здравеопазване, както и други теми.

Жените-социалисти приеха план за действие в кампанията на БСП в президентските избори, след като партията подкрепи издигнатите от Инициативен комитет за президент ген. Румен Радев и вицепрезидент Илияна Йотова. В плана се казва, че ще бъдат проведени съвместни срещи с Младежкото обединение, Движението на ветераните в БСП и граждански организации, с които ще обединят усилия за спечелване на президентския вот. Във всяка от областите на страната са предвидени инициативи и срещи с жени учители, юристи, лекари, артисти, както и с представители на държавната администрация по наболели проблеми в дейността им, както и реализиране на различни социални проекти.

В края на срещата, жените социалисти подариха на кандидата за вицепрезидент Илияна Йотова икона на „Св. Георги Победоносец”, с пожелание за победа на предстоящите президентски избори.

По време на заседанието, жените-социалистки приеха и декларация в подкрепа на Ирина Бокова за Генерален секретар на ООН. В нея те изразяват острото си възмущение от „безпрецедентното и унизително за България решение  на правителството да промени  българската кандидатура. То е срамно, рисково и  национално безотговорно”. В документа те заявяват своята категорична подкрепа за Ирина  Бокова, защото: „Тя е успешният кандидат на България. Тя е световно призната и уважавана българка, която два мандата в ЮНЕСКО доказва своята ангажираност  с проблемите на света в областта на културата, образованието и човешките права. Като истинска българка работи за съхраняването и популяризирането на световното и  българското културно-историческо наследство.” Жените-социалисти са категорични още, че е съществен приносът на г-жа Бокова за изграждането на модерната българска държава, както и за подготовката и влизането на България в ЕС.” В приетия от тях документ се казва още, че „въпреки  медийните и политически интриги и безотговорността на правителството, ние стоим зад Ирина. Тя е най-успешният съвременен български дипломат  и признат световен лидер”, и пожелават на Ирина Бокова успех.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 1526 |28.03.2024 Politico: Дезинформацията се превърна в най-голямата заплаха за честността на изборите . 25| 5773 |27.03.2024 Дойче веле: Руските наказателни колонии - новият Гулаг . 29| 2784 |26.03.2024 Избори! ГЕРБ отхвърли предложението на ПП-ДБ за правителство с втория мандат . 1| 10960 |26.03.2024 Meduza: 10 въпроса, на които няма отговор три дни след атентата в Крокус
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads