Реклама / Ads
2| 3506 |02.10.2016 Президентски избори 2016

Нинова пред стотици младежи: Вие сте на ход!

.
„Млади хора бъдете убедени, че трябва да сте активни участници в случващото се в страната ни. И процесът трябва да е двустранен – от ваша страна активност, от наша разбиране и истинска приемственост“.
 
Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинована по време на обучение на доброволци и ПЕС активисти във Варна.   Тя заяви, че в контекста на президентските избори има няколко болезнени въпроса, които трябва да тревожат политиците, които искат да бъдат и държавници. Като такъв тя посочи:  „Защо младите хора са демотивирани от политиката и предпочитат да търсят път навън, вместо да останат тук?“. Според нея, ако си отговорим на тези въпроси, трябва да направим така, че да стане обратното. 

Нинова обясни, че след допитване до младите хора резултатите са показали, че не искат да имат нищо общо с политиката, защото: политиците не ги питат за мнението им; важното за младите не е важно за политиците; при допир до политиката младите хора са били разочаровани.

 

Тя подчерта, че от допитването се е видяло и кои са приоритетните сфери според младежите. „Младите хора искат да учат, да бъдат здрави и да работят. В точно тези сфери обаче държавата катастрофира“, обясни председателят на БСП. Тя поясни, че прехвърлянето на средства от публичното в частното образование и последвалото закриване на много държавни и общински училища е пример за политиката за опростачване на бълагрския народ, която водят управляващите.   Нинова подчерта, че подобна е и ситуацията със здравословния живот, който искат да водят младите у нас. „Няма как да има работа, без производство. Тук е и голямата разлика между лявото и дясното в България. Десните са за свобода на пазара и за пълна либерализация и всички да се оправят както могат, а държавата помага само на големите“, заяви лидерът на БСП. Тя обясни, че  7 фирми са взели 5 млрд. лв. от обществени поръчки, но България  е страна на малкия и средния бизнес. „Ние сме за това да има държава, но не само като регулатор, а и като участник, който да защитава интерсите и на малките“, каза още тя.

 

В заключение Нинова се обърна към младежите с думите: „Борете се за идеите си. Ние в БСП винаги сме готови на разговор с вас, да ви дадем път, да има приемственост и вие да сте на ход“.   


„Демогарфската криза в България е с ужасяващи размери. За мен и ген. Румен Радев ще е от основно значение какво ще се случи именно с вас, младите“, заяви кандидатът за вицепрезидент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, Илияна Йотова. Тя подчерта, че в България е регионът в Европа, топящ се най-бързо – Смолян, който намалява с 4% на година. „В ръцете на един силен президент е не само да постави този въпрос на обществена дискусия, но и да принуди институциите да правят политика за спиране на тази демографска криза – с политики, изведени приоритетно за младите хора“,  заяви кандидатът за вицепрезидент. Тя коментира, че за съжаление  перспективата на един млад човек, след като завърши университет, е да избяга от страната. Йотова подчерта, че социалистите не само в България, но и в Европа се боря с тази тенденция. Като пример за това тя посочи и прокараната от ПЕС и лидера й Сергей Станиш­­­­­­ев програма за младежка заетост, по която са отпуснати 6 млрд. евро. „Защо тази политика работи навсякъде в Европа, но не и при нас? Този въпрос трябва да зададете на бившия социален министър Калфин“, заяви тя.

 

Йотова посочи, че тя и ген. Радев  ще се борят за създаването на условия за развитие на младите в България. Тя каза, че президентските  избори са само първата крачка към предсрочни парламентарни избори, защото България повече не може да бъде управлявана в този си вид. „Правителството няма мнозинство и малки партии го рекетират за неща, които на тях са им изгодни. В такава обстановка няма как да има политика и визия за развитие на държавата през следващите години. Ние искаме друг начин на управление в полза на всички българи, а не само на 5 - 6 човека в държавата“, категорична бе Илияна Йотова.

 

В мероприятието взеха участие президентът на ПЕС – Сергей Станишев; председателят на Младежкото обединение в БСП Вероника Делибалтова; народните представители от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Красимир Янков и Георги Търновалийски; председателят на инициативния комитет в подкрепа на кандидат-президентската двойка във Варна Радев-Йотова проф. Анелия Клисарова, председателят на Градския съвет на БСП-Варна Борислав Гуцанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8508 |02.10.2016 Йотова: Нинова поне знае името ми . 4| 6120 |02.10.2016 Нинова: Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ е началото на края им . 3| 4941 |01.10.2016 Нинова: Основният опонент на левицата на тези избори е ГЕРБ, основен съюзник - избирателите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads