Реклама / Ads
0| 3470 |03.10.2016 НОВИНИ

Оставиха в ареста мъжа, убил жена на пешеходна пътека

.
Варненският окръжен съд взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 28-годишния А. Демирев, привлечен като обвиняем в тежко умишлено престъпление.
 

В събота сутринта неправоспособният водач от гр. Игнатиево шофирал по пътя от курорта „Златни пясъци“ за Варна. Поради движение с несъобразена скорост, загубил контрол над МПС, излязал вдясно от пътното платно и блъснал 48-годишна жена, пресичаща на пешеходна пътека. След това автомобилът се блъснал и и се обърнал по таван, твърди обвинението. Вследствие на инцидента жената е пострадала тежко и починала в болницата по-късно.

 

Според данните в досъдебното производство Демирев е управлявал МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,47 промила.

Повдигнатото от прокуратурата обвинение срещу младия мъж е за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание над 5 години. Съдът прецени, че от събраните до момента доказателства в досъдебното производство може да се направи обосновано предположение, че е извършил престъплението, за което е обвинен. Разпитани са четирима независими свидетели на пътното произшествие, които нямат връзка помежду си. ВОС не може да направи извод, че Демирев може да се укрие, но съществува опасност да извърши престъпление, ако не бъде задържан под стража. Основания за това са начинът на извършване на престъплението, данните от Пътна полиция и ОД на МВР за многократни негови нарушения на Закона за движение по пътищата, както и предходната му съдимост. Мъжът е трикратно осъждан, а са налице и множество досъдебни производства, по които е разследван. Съдът смята, че се касае за лице с изключително висока степен на обществена опасност.

 

Тъй като и двете законови предпоставки за взимане на мярка за неотклонение са налице, ВОС уважи искането на Окръжна прокуратура – Врана за „задържане под стража“ на А. Демирев.

Определението на съда може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен срок, като в случай на жалба или протест е насрочено заседание в Апелативния съд за 11 октомври, от 10 часа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3817 |02.10.2016 Строителни фирми оставиха 385 пъти клиенти на ЧЕЗ без ток за първите 8 месеца на 2016 г. . 1| 4096 |01.10.2016 9 души в ареста след акцията на „Капитан Андреево” . 0| 3876 |28.09.2016 Изоставиха бебе между блокове в София, намерено е чисто голо . 1| 4967 |22.09.2016 Съдът остави в ареста уличен в тероризъм у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads