Реклама / Ads
1| 3636 |04.10.2016 НОВИНИ

Зеленогорски: Предсрочни избори дават на тепсия властта на БСП

.
”Сега е време разделно. Президентските избори ще покажат дали ще продължим по същият път или ще променим посоката на кораба.” Това заяви председателят на предизборния щаб на Реформаторския блок Найден Зеленогорски, който коментира предстоящите избори за държавен глава.
 
Той многократно повтори, че най-важното послание на реформаторите е да се запази евроатлантическата ориентация и България да продължи да бъде част от семейството на ЕС и НАТО.

Според него президентската институция е от изключително значение, тъй като в синхрон с другите институции страната ще продължи да се движи напред в тежки и сложни времена, подчертавайки, че двойката Трайчо Трайков и Съби Събев олицетворяват поддържане на евроатлантическата ориентация на страната.

Зеленогорски е убеден, че сред кандидат-президентските двойки има и с антиевропейски курс. Той подчерта, че все още не е ясно дали ДПС ще излязат с дубльор Пламен Орешарски или ДОСТ със свой кандидат, припомняйки, че днес следобед изтича крайният срок за регистрация на кандидатите.

Председателят на предизборния щаб на РБ изрази разтревоженост пред БНТ, че има хора в ляво и центъра, които искат да променят курса на страната, обявявайки се за дясноцентристко управление, грижещо се за националните интереси през НАТО и ЕС.

Надявам се предизборната кампания да бъде състезание, трябва да чуем визията на всяка президентска двойка, до каква степен ще бъде пълна със съдържание. Ако стане битка, замеряне с компромати, ще си помислят, че не сме израснали през последните 25, 26 години, каза той и все пак отбеляза, че в Европа се забелязва европейски черен пиар.

Ние ще водим позитивна кампания, изтъкна още той, допълвайки, че е сложна и драматична средата, за да се отдадем на шоу.

Необходими са хладен разум и прагматичност, за да следваме интересите на България с цел гарантиране сигурността и спокойствието на хората, изтъкна Зеленогорски.

Според него за някои е добре кампанията да се превърне в шоу, тъй като няма да се чуят отчетливо посланията.

Той припомни, че кандидат-президентската двойка на РБ е представила приоритетите си преди седмица, като не става въпрос само за стабилност, а и също за политики в здравеопазването, образованието, въоръжените сили и спазване на ангажиментите в ЕС и НАТО.

По думите му фактът, че ГЕРБ не издигна най-изявените си кандидати, това дава сериозни шансове на двойката Трайков-Събев.

В края на краищата дясноцентристки кандидат ще победи, убеден е той.

Ние сме твърда дясна политическа сила, изтъкна той и отбеляза, че е лошо, ако има опит за придвижване към центъра и ляво.

Зеленегорски смята, че между ДПС и ДОСТ има известна конкуренция и че се дебнат някой да направи грешка.

Той се обяви против влизане в спиралата на предсрочни избори, въпреки че РБ могат да имат повече народни представители, тъй като са трета политическа сила в страната, защото може неволно да се представи на тепсия властта на БСП.

Това би било много фатална грешка. Ляво правителство – голяма беля, предупреди той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3707 |04.10.2016 Кадиев: Ако БСП не спечели тези избори, не е опозиция . 0| 3583 |03.10.2016 ”Майката на нацията” излиза в неплатен отпуск за изборите . 6| 6942 |03.10.2016 Нинова: Изборът на Цачева предполага измами на изборите . 3| 6766 |02.10.2016 Борисов: Аз - президент на следващите избори!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads