Реклама / Ads
1| 3838 |04.10.2016 НОВИНИ

Хр. Иванов: Оставката на Цацаров е път към законноста

.
Христо Иванов
”Ако щеше да има проверка, вече да беше приключила. Единственият изход е оставката на Цацаров, след която да започне проверка. Друг път за връщане към някаква законност на управлението няма”. Така коментира във фейсбук афепата по записите по ”Яневагейт” бившият правосъден министър Христо Иванов.
 
"Сега ще се почне : кой е правил този запис, защо се пуска сега, незаконни записи не коментирам и прочее спам. Единственото, което има значение, е вярно ли е! Едната от участничките потвърди тези разговори, другата каза, че не помнела, третият участник така и не беше намерен от ВСС. Главният прокурор коментира основно ролята на кучето. Имаше две експертизи. И двете потвърдиха, че гласовете са на Янева и Ченалова", коментира той.

Той допълва, че експертизата на записите, поръчана от прокуратурата, е установила неконкретизирани манипулации със записа и на това основание ВСС спря своята проверка.

"Никой не обясни дали тези манипулации (знаем, че записите са прехвърляни от един формат в друг и са рязани) са от естество да подмени смисъла на казаното. Втората експертиза  потвърждава, че смисълът не е променен. А смисълът напълно съвпада със събитията. Ето защо, за мен тези записи са верни", казва Иванов.

Той напомни, че докато е бил правосъден министър е поискал за проверка по съдържанието на записите. Същото поискаха някои от членове на ВСС, шефът на Върховния касационен съд и президентът Росен Плевнелиев. Независима проверка на два пъти беше поискана и от Европейската комисия, но главният прокурор отказа да се оттегли временно, за да гарантира безпристрастната работа на подчинените си.

Той допълва, че би гласувал само за кандидат за президент, който коментира казуса "Яневагейт" и "даде своето решение на ситуацията с главния прокурор, който трябва да проверява себе си и отказва нагло, и който обяви конкретни намерения да инициира конституционии поправки в статута на главния прокурор и прокуратурата".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4046 |28.09.2016 Мария Капон: Очаквам оставката на Даниел Митов . 0| 3582 |28.09.2016 Иван Иванов: Антитерористичният закон е поредната куха норма . 0| 3565 |21.09.2016 Иван Иванов: Природният газ поскъпва, парното - не . 7| 7493 |20.09.2016 Опъва ли Цацаров чадър над екскмета на Ботевград, питат общински съветници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads