Реклама / Ads
1| 3802 |04.10.2016 НОВИНИ

Орешарски имал остатъчен дълг; пък бил и независим

.
Пламен Орешарски
Начинът, по който се прави политика в България, предполага въпросът дали това не е мазохистично, заяви по БТВ кандидатът за президент Пламен Орешарски. Но аз винаги съм работил за държавата си и винаги една или друга политическа сила или конфигурация ме е подкрепяла. Сега за пръв път имам възможност да бъда независим от партиите, тъй като президентството го предполага.
 
Всички големи кандидати са партийни. Имам остатъчен дълг към обществото и към хората, заяви той.

Г-н Местан беше един от съвносителите на предложението за Пеевски за шеф на ДАНС, каза още той.

Приемаме, че в предизборна борба по български стандарти клеветите са допустими, но не съм кандидат на ДПС, каза той. Решението да се кандидатирам взех аз, събрах група хора, подкрепиха ме, не са ме издигнали те, твърд беше той. Не съм говорил с никого във връзка с кандидатирането си, не само с Пеевски и Доган, съобщи Орешарски. После каза, че като премиер бил зависим от парламентарното мнозинство, а то било крехко.

Г-н Борисов обича да говори неверни неща, призовавам го да седнем на публично място и да говорим с цифри, защото той говори с някакви нападки, които аз не разбирам, понякога ме учудва смелостта, с която той говори на финансови теми. Аз с него не говоря на футболни теми, защото не разбирам, заяви още той. После се похвали с финансовата стабилност, с мобилния фискален контрол, с оградата на първи етап, която била по-евтина.

Премиерът Борисов диктува действията на президента Плевнелиев, като цяло и във външнополитическия курс, заяви Орешарски. Трябва външната политика да е по-фина и балансирана, трябва да имаме отношения с всички влиятелни центрове и столици. Трябвало и да се работи за обединение на нацията, за помирение, защото винаги имало разделение, а политическите сили работели на тази струна.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 8749 |30.09.2016 Орешарски нервен: България е в разпад, мога да я спася . 2| 5123 |29.09.2016 П. Симеонов за Фрог: Орешарски е нужен на ГЕРБ, за да се разграничи от #КОЙ . 0| 3635 |29.09.2016 Петкова: Никога не сме имали ресурс за Белене . 0| 4015 |28.09.2016 Хафъзов: Орешарски е кандидатът на Доган и Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads