Реклама / Ads
5| 8498 |05.10.2016 ПОЛИТИКА

Трайчо Трайков: Скандално е да си мълчим на заплахите на Путин

.
Трайчо Трайков
Скандално е, че президентът на единствената държава в Европа, която от Втората световна война насам си е позволила да окупира чужди територии, си позволява да казва с какво въоръжение трябва да разполага България - член на НАТО и ЕС. Това каза кандидатът за президент Трайчо Трайков по повод скандалното искане на Владимир Путин НАТО да изтегли въоръжението си от региона. Руският президент постави това като условие за продължаване на преговорите за ядрено разоръжаване със САЩ.
 

Мисля, че нашият патриотичен дълг е да реагираме на това поне толкова остро, колкото на един недосъбудил се новоизбран руски депутат. В случая от Кремъл директно идва заплаха и ултиматум България да се лиши от отбранителните си способности. Искам да чуя мнението на всички, които имат претенцията и намерението да управляват България, заяви Трайков пред журналисти.

 

Съпредседателят на реформаторите Радан Кънев също се зачуди  защо трети ден след изявленията на Путин не е реагирала нито една българска институция, в това число и Министерството на външните работи. Той нарече поведението на руския президент "грубо посегателство и срещу националното ни достойнство, и срещу националната ни сигурност".

 

Заплахата от Кремъл идва в момент, в който премиерът Бойко Борисов твърди, че България трябва да изтегли контингента си от Афганистан, който е част от мисията на НАТО. Мисията, която е последната преграда пред бежанска вълна, която може да ни се стори доста по-страшна и от това, което има в момента, обясни Трайков. Кандидатът за вицепрезидент ген. Събев добави, че соловите акции на Борисов по отношение на изтегляне на военните ни от Афганистан пращат противоречиви сигнали на партньорите ни от Алианса и поставят под въпрос лоялността ни. По думите му крехкият мир в Афганистан се нуждае от затвърждаване, но това не може да се постигне с изказвания като на Борисов и с едностранни изтегляния на контингенти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3981 |03.10.2016 Кунева на шега: Трайчо Трайков е син на нацията . 2| 7667 |24.09.2016 Македонското Външно скандално: БГ-плочата на Каймакчалан е незаконна . 2| 4608 |24.09.2016 Тр. Трайков: Берем отровни плодове от безродната политика на БКП за Македония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads