Реклама / Ads
0| 6787 |05.10.2016 ЕТНО КАЛЕНДАР

Самара и Крушевац гостуват за празника на Стара Загора

.
Две делегации от побратимените градове Крушевац и Самара гостуват в Стара Загора по повод 5-и октомври. Те ще бъдат специални гости на тържествената сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат отличени официално двамата носители на званието „Почетен гражданин на Стара Загора”, а след това ще се включат в общоградските тържества по повод празника.
 
Кметът на Крушевац Драги Несторович, заедно с част от екипа му, бяха посрещнати днес от зам.-кмета на Община Стара Загора Иванка Сотирова, председателя на Общинския съвет Емил Христов, секретаря на администрацията Делян Иванов и Георги Симеонов - директор Дирекция „Устойчиво развитие и евроинтеграция". Представителите на местното самоуправление на сръбския град отправиха покана към Стара Загора да се включи в специална изложба, в която ще бъдат представени туристически постери, плакати, маршрути и други тематични издания от богатото културно-историческо наследство на града.

С делегатите от град Самара, водени от зам.-председателя на градския окръг Игор Рязанов, представителите на Община Стара Загора положиха началото на разговори за съвместни чествания на 140 години от освободителните битки. Гостите от Самара показаха специално създаден филм, чрез който разкриха исторически детайли от действията преди почти век и половина, както и кадри от кръстената на Стара Загора улица в руския град.

Хорът на Държавна опера - Стара Загора изнесе концерт на централния площад. Покъсно на същото място започва празнично веселие със старозагорски клубове за народни танци и детски фолклорни формации.

Надвечер в Изложбена зала "Байер" ще бъде открит традиционният "Есенен салон" - годишна изложба на старозагорските художници.
Празничната вечер на 5 октомври ще завърши с концерт на световноизвестният кларнетист и почетен гражданин на Стара Загора Иво Папазов и неговия оркестър пред Общината. празникът ще завърши с празнични илюминации.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6204 |13.08.2016 Бачковският манастир се готви за празника си . 0| 8088 |11.06.2016 Църквата чества празника Св. Богородица - ”Достойно ест” . 0| 6399 |01.09.2015 Св.Симеон - с празника на орача започва есенната оран

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads