Реклама / Ads
0| 3477 |05.10.2016 НОВИНИ

Обвиниха каналджия за удавените иракчани в Дунав

.
Каналджия от Видин и негов помагач от село Буковец са обвинени за удавените шестима нелегални имигранти от Ирак в река Дунав. Драмата се разигра на 8 септември между селата Арчар и Добри дол. Тогава се удавиха шестима иракчани, а други бяха спасени от рибари.
 
В Окръжна прокуратура Монтана е започнало досъдебно производство за смъртта на шестима иракски граждани, по което като обвиняеми са привлечени Асен К., от Видин и Евгени И., от с. Буковец, съобщават от държавното обвинение.

В резултат на извършените процесуални действия е установено, че смъртта на чужденците е настъпила след удавяне при опит за преминаване на река Дунав в района на остров Добрина между селата Арчар и Добри дол. Двамата обвиняеми са привлечени за престъпление по чл. 280, ал. 2, т. 1, 3 и 4 от Наказателния кодекс - за това, че като съучастници помежду си чрез използване на транспортно средство направили опит да преведат през границата на страната група от чужди граждани, сред които имало и четири деца на възраст между пет и единадесет години. По внесено в съда искане от Окръжна прокуратура Монтана на Асен К. е наложена постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража", потвърдена от Софийски апелативен съд. Другият обвиняем Евгени И., в чиято къща са били бежанците преди опита за прехвърлянето им през Дунав, е с мярка за неотклонение "Подписка". Асен К. и Евгени И. се разследват и за други извършени престъпления - по чл. 281, ал. 2, т. 1, 4 и 5 от НК - противозаконно подпомагане на чужденци да пребивават в страната, като деянието е извършено с помощта на транспортно средство и по отношение на лица, ненавършили 16-годишна възраст. До момента от водите на Дунав са извадени труповете на четирима от удавените на 8 септември шестима иракчани.

Според запознати видинчанина Асен е част от канал за прекарване на нелегални мигранти през България от Турция към Западна ЕВропа. Заради това вероятно делото срещу него ще отиде във спецпрокуратурата. Другият Евгени е негов помогач.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3639 |21.09.2016 В Сърбия задържаха наш каналджия . 1| 4143 |14.09.2016 Обвиниха кмета на Перущица за подкуп от 40 000 лв. . 0| 3776 |14.09.2016 Откриха още един от удавените имигранти в Дунав . 0| 4733 |05.09.2016 Оперираха сърцето на Бекенбауер ден, след като го обвиниха в корупция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads