Реклама / Ads
2| 9960 |06.10.2016 АКТУАЛНО

Предизборен морков вече има, но ни чака и тояга

.
223 милиона лева допълнително ще бъдат предоставени за образованието догодина, като от тях 126 милиона лв ще отидат за учителски заплати. Благата вест от преди два дни българските учители получиха лично от премиера. Няма как, идва не само края на годината и започна предизборната кампания. Както винаги, независимо кой е на власт, под носа на електората ще се поднасят моркови, „случайно” съвпадащи с изборите за президент.
 

Дойде време морков да бъде поднесен и на пенсионерите, като най-активна група гласоподаватели. Вчера социалният министър Зорница Русинова обяви, че „ ще се търсят възможности за коледни добавки” за пенсионерите. Ще се търсели „резерви”. Дъвката с „добавките” за възрастните хора се дъвче всяка година от октомври до Коледа и винаги се намират „резерви”. Друг е въпросът в размерите, след многото приказки, цупене на финансовия министър и алабалистиките, пенсионерите взимат обикновено между 5 и 10 лв. „отгоре”.

 

Сега обаче може да се хванем на бас, че проблемът с „добавките” към пенсиите ще бъде решен скоростно и то в рамките на този месец. Морковът не трябва да се изпуска.  Можем да бъдем сигурни, че и други граждани и съсловия ще бъдат ощастливени с благи вести и морков. Не е нужно да си Нострадамус за да прогноираме, че ще се намерят пари за полицаите. В парламента вече са гласуват текстовете от скопения закон за МВР на второ четене, където всички опити за реформи и намаляване на финансовото бреме от заплати, добавки, осигуровки и обезщетения при пенсиониране , баха изрязани и всичко си остава по старому.

Няма да бъдат забравени и военните, бъдете сигурни. Вече има заявка, че на командированите на границата армейски чинове ще им бъдат дадени по 200 лв отгоре на фуражка, щото пазели браздата. Сякаш охраната на държавата не е приоритет на армията и трябва задължително да се стимулира, но това е друга тема. На армията са обещани и самолети, кораби и ракети, ако трябва ще обещаят.

Към Северозапада онзи ден потече рогът на финансовото изобилие-кабинетът отпусна по половин милион на повечето общини в района. Трябва да сме спокойни, пари ще потекат и към други райони точно сега.

Сега е жътвата на морковите, с които ще омаем електората. Очаква се скоростно да се решат проблемите с инвалиди, сираци и т.н. Изборите имат и хубава страна-реки от мед и масло ще потекат към електората.

Но той не бива да се заблуждава, защото освен моркови ще има и тояга. Можем да предположим какво следва този един предизборен месец-масови акции на МВР, ДАНС и всички служби. Ще бъдат притискани бизнесмени, ще арестуват „търговци на гласове” (които не се от наште), ще има операции като на Капитан Андреево, където задържат граничари и митничари на килограм-на принципа- те си знаят защо.

Ще бъдат подпукани и кметове, (също не наши) в показни акции. Няма да се размине без „засилено полицейско присъствие”, където трябва. Няма нищо ново под слънцето. Всичко това е играно и ще бъде играно на всички избори.

Какъв  е резултатът от прилагането на комплексния подход „морков и тояга” ще разберем на 6 ноември.

 

Стефан Ташев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7205 |23.04.2024 Д-р Александър Симидчиев пред ФрогНюз: Имаме нужда от дозирана и научно базирана реакция спрямо ситуацията с коклюша . 9| 27947 |22.04.2024 Падна плочата с една от най-гoлемите исторически лъжи. Демонтажът на МОЧА продължава . 0| 3073 |20.04.2024 Тежка катастрофа с български автобус в Турция, има 11 ранени . 3| 11024 |19.04.2024 Прокуратурата предлага драконовски мерки срещу пияни и дрогирани шофьори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads