Реклама / Ads
4| 4625 |06.10.2016 НОВИНИ

Социалисти подкрепиха протеста срещу правителството

.
Социалисти се включиха в протеста пред Министерския съвет срещу правителството заради позорния резултат за страната ни след гласуването за Генерален-секретар на ООН и този на предложената от кабинета на Бойко Борисов кандидатура на Кристалина Георгиева.
 

„ГЕРБ за пореден път показаха, че не мислят за нас - обикновените хора, че за тях националната чест и достойнството отсъстват. Че за тях корпоративните, олигархичните и чуждите интереси са по-важни от достойнството на обикновения българин". Това заяви лидерът на БСП-София Калоян Паргов. Той подчерта, че ГЕРБ са извършили огромна политическа  грешка, цената на която ще плащаме ние.

 

„Имахме уникален шанс българка да оглави организацията на ООН. „Събрали сме тук, за да кажем "Не!" на предателствата срещу България и българския народ. Оставка!“, категоричен бе социалистът. Той подчерта, че българският представител в ООН Стефан  Тафров трябва незабавно да бъде отзован и никога повече да не му бъде възлаган дипломатически мандат. „Искаме Кристалина Георгиева да се откаже от поста на еврокомисар и да бъде отзована от правителството, защото и тя, както Румяна Желева, е срам за България. И не на последно място, ние настояваме премиерът Бойко Борисов и неговото продажно правителство да подадат оставка, ако имат чест и достойнство! Оставка!“, заяви Калоян Паргов

 

„На висок глас изразяваме своето възмущение от решенията и действията на това правителство. То оттегли подкрепата си за Ирина Бокова. Тя изпълни поставената задача да се класира на едно от първите места в надпреварата. Така разбираме колко искрена и последователна е била тази подкрепа“, Това заяви народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Янаки Стоилов. По думите му най-големият въпрос не е това, че България и Източна Европа проиграха възможността начело на най-голямата световна организация да застане техен представител.  „По-голямата опасност е, че решенията в България все повече се взимат под външен натиск и в противоречие с интересите на българския народ“, категоричен бе Стоилов. Той допълни, че под същия натиск правителството се огъва и когато става въпрос за бежанци, когато получава дребните подаяния от ЕС, за да бъдат те алиби утре от България да се иска още повече.

 

„Управляващите достигнаха една граница, която не може да позволим да бъде премината. Този кабинет трябва да си ходи или просто политика в България няма да има“. Това заяви Александър Симов, член на ИБ на НС на БСП. По думите му този премиер трябва да носи отговорност. „Важно е нашият глас да се чуе. В цялата страна има хора които сега като нас казват „ОСТАВКА“, добави още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4704 |29.07.2016 Хиляди социалисти се събират на Бузлуджа . 0| 4273 |06.07.2016 Евродепутатите ни подкрепиха искането за излизането на Великобритания от ЕС . 1| 4228 |02.07.2016 Социалистите в ОССЕ избраха Вигенин за свой зам.-председател . 27| 4846 |12.06.2016 Социалисти отбелязаха 160-ия рожден ден на Димитър Благоев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads