Реклама / Ads
0| 3428 |07.10.2016 Президентски избори 2016

Aвстрийската народна партия подкрепя кандидатурата на Цецка Цачева за президент

.
Кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева проведе работна среща с председателя на Парламентарната група на Австрийската народна партия Рейнхолд Лопатка.
 

На срещата, която се проведе в централата на ГЕРБ, Цачева представи визията си за управление на президентската институция. “С кандидата на ГЕРБ за вицепрезидент вицеадмирал Пламен Манушев ще отстояваме националния интерес на България. Ние получаваме доверието на най-силната политическа партия - партията, която пое отговорността за съдбата на България в днешния сложен свят. ГЕРБ работи за цялото гражданско общество и това ми дава цялото основание днес да поискам доверието на всички граждани”, обясни Цачева.

Цачева и Лопатка обсъдиха предизвикателствата пред Европейския съюз със справянето с бежанската криза, както и последиците за Съюза след проведения референдум във Великобритания. Двамата акцентираха върху отговорността, която ще поеме България с председателството си на Съвета на ЕС през 2018 година. По думите на Цецка Цачева подготовката за предстоящото председателство на Европейския съвет е приоритет за институциите в страната ни. „Основна тема ще е сигурността на европейските граници и сигурността на гражданите. Също така за България е важна темата за енергийната диверсификация“, категорична бе тя.

Цецка Цачева запозна Рейнхолд Лопатка с усилията, които полага българското правителство за опазване на външната граница на Европейския съюз. “За правителството на Бойко Борисов няма по-важен въпрос от сигурността, справянето с мигрантския поток и предоставянето на убежище на тези, които се нуждаят от това. Аз вярвам, че трябва да има системен подход за интегрирaция на мигрантите”, обясни Цачева.  По думите й, мигрантският натиск е общоевропейски проблем, за решаването на който всички държави в Европа трябва да работят заедно.

От своя страна, председателят на ПГ на Австрийската народна партия Рейнхолд Лопатка изказа удовлетвореност спрямо мерките, предприети от правителството на България за опазване на външната граница на ЕС. Лопатка заяви безрезервна подкрепа от името на Австрийската народна партия за кандидатурата на Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев за президент и за вицепрезидент на България. Рейнхолд Лопатка изрази увереността си в качествата на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ и подчерта, че е сигурен в тяхната победа на изборите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7584 |20.06.2022 Политологът Тончо Краевски: Провал на ПП ще върне електорат на ”Демократична България” . 1| 2807 |05.10.2021 Красен Станчев: Ще има политически последици за партии от ”Досиетата Пандора” . 0| 7456 |08.11.2016 Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева ще се срещне със служители на предприятие в София . 0| 7688 |08.11.2016 Владимир Тошев, ГЕРБ - Видин: Не можем да позволим езика на омразата да бъде водещ там, където трябва да говорим за политики

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads