Реклама / Ads
0| 4885 |10.10.2016 НОВИНИ

Цачева усетила по време на перестройката, че соцрежимът куца

.
Цецка Цачева
Премиерът и лидерът на ГЕРБ употреби думите за ”майката на нацията” в един много емоционален момент, може би това беше препратка, че съм жена, заяви по НТВ кандидат-президентът на ГЕРБ Цецка Цачева. Забавлявам се истински с вицовете, когато се тръгва в такава кампания всичко е прозрачно, нищо не ме е обидило.
 
Ще бъда президент и на разочарованите от политиците, президентската кампания е надпартийна. На последните парламентарните избори повече от половината български граждани не гласуваха, хората са апатични, защото са разочаровани от ежедневните ежби на политиците, обясни тя.

НС е институцията, в която има плурализъм и различия в мненията, няма как да не се отразява това. Но НС не може да реши всеки един житейски проблем както смятат хората, посочи Цачева. Не всичко зависи само от парламента, тук е ролята на държавния глава, който не бива да допуска противопоставяне на институциите.

Цачева не пожела да даде оценка на мандата на Росен Плевнелиев, защото не бил довършен. Но мандатът му бил тежък. Историята е тази, която ще оценява, добави тя.

Не се е налагало, бях студент в Юридическия факултет, забелязани са мои качества, предложиха ми, така Цачева обясни членството си в БКП. Няма от какво да се притеснявам. Когато дойде промяната, бях около 30-годишна, не съм била номенклатурен кадър, не съм се возила във Волги, това е моята биография, това съм аз. Към онзи момент не съм имала информация отвъд Желязната завеса, но знаехме в какви времена живеехме тогава. Тогава бях убедена, че по този начин мога да работя в полза на професията си, каза тя, но по време на перестройката четяла сп. Огоньок и почнала да оформя друга представа за режима.

Мъжът ми категорично няма общо с приватизацията на Булгартабак, заяви Цачева. Той се жертвал в кариерно отношение заради нея. Винаги работел като експерт на възможно най-ниските длъжности, сега в РВД със заплата 1200 лв. Другото било нонсенс.

Синът ми е нормално дете, добро възпитано, откриха, че има математически заложби, каза тя. В момента е студент в Масачусетския технологичен институт край Бостън. Връща се за ваканциите, на мен разстоянието много ми тежи. Състезанията, които спечели още като ученик, му дадоха тази възможност да учи навън, но не къса връзката с института на БАН.

Ще търся подкрепа на всеки български гражданин, в договорки аз не влизам, обясни Цачева. Не знаела кой е предложил Орешарски за президент.

Не се оплаквам финансово, живея от заплатата си в НС и малък наем от кантора в Плевен. Нямам кредит, имам лизинг за кола, каза още Цачева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4410 |09.10.2016 155 убити по време на траурна церемония в Йемен . 6| 4584 |06.10.2016 Станишев: Време е за политическа отговорност! . 1| 4717 |06.10.2016 Ковачев: Сирия е най-голямата хуманитарна катастрофа на нашето време . 3| 3888 |05.10.2016 Караянчева: Цачева е много подготвен кандидат за президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads