Реклама / Ads
5| 4043 |10.10.2016 НОВИНИ

Първанов бил имал право на трети мандат, но отстъпил

.
Георги Първанов
Вот на недоверие към кабинета е неуместен в рамките на кампанията за президентските избори, заяви по bTV лидерът на АБВ и президент от 2002 до 2012 г. Георги Първанов. По думите му това би било начин за отвличане на вниманието от президентския дебат и скриване на кандидат-президентите.
 

Той предупреди, че има информация, че се готвят машинации за предстоящия президентски вот, но допълни, че би я оповестил, когато има доказателства.  Първанов призова всички извън ГЕРБ да има диалог и единодействие, за да не се допуснат подобни машинации.

 

Първанов призна, че е разочарован от поведението на ген. Румен Радев. Бяхме застанали зад него, а той обърна гръб. Ние го подкрепихме мощно, далеч по-добре, отколкото в БСП, а той не се обърна да каже поне едно „Благодаря” и „Извинявайте”.

Първанов посочи, че не са се чували с премиера Борисов,  както и с лидера на БСП Корнелия Нинова.

 

Ивайло Калфин ще стигне до балотаж, убеден е Първанов. Калфин е най-добрият дипломат от всички кандидати, доказал се е в сферата на иконимиката и социалната политика, той е блестящ управленец от гледна точка на познаването на администрацията. В това отношение той е на две обиколки пред останалите, изтъкна Първанов.

 

Ако нямаше втори кандидат от България, Ирина Бокова щеше да спечели надпреварата за генерален секретар на ООН, убеден е Първанов. Според него тезата, че новият шеф на организацията ще е жена от Източна Европа е стояла, докато Кристалина Георгиева не се е включила в състезанието. Очевидно проучването на премиера е провал, защото класирането на Кристалина Георгиева е убийствено за България. То компрометира българската дипломация и идеята Източна Европа да има свой шеф на ООН, заяви лидерът на АБВ.

 

Росен Плевнелиев беше слаб президент. Той не защити нито един национален интерес, смята Първанов.

 

Ние твърдим, че аз имам право на трети мандат, това беше прочитът на много конституционалисти извън АБВ. Но за да не вкарвам страната в констиуционен конфликт и проблем и защото смятам, че Калфин има потенциал да бъде още по-добър, аз отстъпих крачка назад, за да дам своята категорична подкрепа за него, поясни още лидерът на АБВ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3569 |08.10.2016 460 лв. става минималната заплата през 2017 г. . 0| 4000 |08.10.2016 136 000 македонци са имали досиета в ДС на Тито . 1| 3798 |04.10.2016 Орешарски имал остатъчен дълг; пък бил и независим . 0| 3736 |03.10.2016 Синът на шефа на ДАНС нямал право да кара „Ямаха”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads