Реклама / Ads
4| 9847 |10.10.2016 АКТУАЛНО

Холандски журналист за Фрог: България е с по-дълга история от Великобритания!

.
Питър Джон Боссе
Оуен Патерсън направи изявление за медиите, че българските и румънците не знаели как да използват мобилен телефон, възмущава се холандският журналист Петер Джон Боссе, който живее в България. (”Правилното бране на ягоди, за да не бъдат смачкани, не се шегувам, е квалифициран труд - (румънците и българите) може да не знаят ... как да използват мобилен телефон, но брането на ягоди много рано сутринта е квалифициран труд и жестоката истина е, че нашите местни няма да я вършат”, заяви преди няколко дни Патерсън.)
 

Боссе продължава коментара си по този повод: „Наистина съм разочарован, четейки неща от този порядък в световния печат зa страна като България, която има, за разлика от Великобритания, още по-богата история, която започва дълго преди раждането на Христос. Хора като Оуен Патерсън говорят безсмислици, без респект към народа на България, опитвайки се да спечели симпатиите на неинформирани групи от хора.
 

Той показва липса на разум и мъдрост!

Мисля, че г-н Оуен Патерсън трябва да се оттегли от своята функция и да върне на британския народ парите, платени като данъци, за такива като него, но също и да се научи да използва интернет и търсачки на информация като Google.com.

Не бих могъл като холандски журналист на свободна практика, живеещ в България, да нарека себе си експерт, но все пак знам съм научил достатъчно факти за страната:

Тук е най-бързият интернет в цялата страна, при това не само много бърз, но и много евтин! Така че дори берачите на ягоди могат да имат достъп до него!

Бърза и евтина 4G мрежа с отлична репутация!

Между другото г-н Оуен Патерсън знаете ли, че един от изобретателите на персоналния компютър в Америка е българин?

България е много известна по света за инвестиции в IT бранша, като тук можете да намерите много интелигентни млади хора, високообразовани, решаващи проблеми, работещи в екип, креативни.

Може би г-н Оуен Патерсън трябва да погледне по-отблизо в Лондон, където много млади български мениджъри, лекари и др. работят на високи позиции, за да върви напред британската икономиката. Да има и берачи на ягоди от България, както впрочем и от доста други държави.

Всъщност бих могъл да предложа на г-н Оуен Патерсън сервизен център точно тук, в София, когато телефонът му се счупи.

Нямам абсолютно никаква представа как хора като Оуен Патерсън са в състояние да направят подобни коментари”, завършва Боссе.

 -------------------------------------------------------

Питър Джон Боссе е холандски журналист, работил в различни страни на Балканите. Пристига в Югославия за първи път през 1974 г., когато участва като тонрежисьор в първото частно студио на първите записи на Горан Брегович и Биело Дугме. През 1988 г. отива в Македония, занимава се с туризъм. През 1991 г. в началото на войната в Югославия е военен кореспондеднт и посланик на Червения кръст. След обявяване на независимостта на Македония е основател и президент на Холандската търговска камара в Македония и Косово. Сътрудничи с регионални новини за събития на Балканите на „Вашингтон пост” и „Сан Франциско Кроникъл”, но в Македония му е оказан политически натиск в Македония и той се мести в София, България, където живее и до днес. Той е основател и собственик на Brothers 4K HDTV Productions и се чувства добре и в безопасност тук. „България сега ме вдъхновява за творчески идеи в областта на музиката и киното”, казва Боссе.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4132 |10.10.2016 Настървен втори дебат между Клинтън и Тръмп . 0| 4544 |02.10.2016 И жена вербувана под натиск да свидетелства в полза на Митьо Очите . 0| 3863 |26.09.2016 “Ню Йорк таймс” удари рамо на Хилари Клинтън

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads