Реклама / Ads
8| 20168 |10.10.2016 ИНТЕРВЮ

Красимир Янков: Борисов и ГЕРБ се срастват с държавата

.
Красимир Янков
Ген. Румен Радев е алтернатива на срастването между ГЕРБ и държавата. В БСП има приятелства и интереси, но не и лобита, включително „оръжейни”, които да контролират процесите в партията. Подобни и други твърдения от последното интервю на банкера Цветан Василев за политическата мафия, която управлява през прехода в България, трябва да се коментират не от ръководството на БСП.
 
Това твърди Красимир Янков, член на Изпълнителното бюро на БСП в инфарктно интервю пред Люба Кулезич. То бе дадено в деня, в който възобновеното й предаване „Насреща Люба Кулезич” се превърна в апокриф заради незаконното изключване на сигнала на телевизията от СЕМ.                                                     

Искам в България да има работещи институции, истинско разделение на властите, да няма възможност за прикриване на престъпления, продължава Янков. Но за целта трябва да бъде свален Бойко Борисов. В противен случай срастването на ГЕРБ и Борисов с държавата ще се задълбочи. И ще се потвърдят предупрежденията ни, че вървим с бодри стъпки към авторитарен режим и превръщането на нашата република в полицейска държава.                                  

Като държите МВР и силовите структури, като променяте закони в ущърб на гражданите, които вече поголовно могат да бъдат проследявани и подслушвани, чия отговорност е това? Прокуратурата по конституция е независима, но прокурорите са живи хора. Кой в по-голяма степен е виновен, че прокуратурата си прави спявки с изпълнителната власт? Отговорен е не депутатът от ДПС Делян Пеевски, а именно Борисов. Пеевски е функция на Борисов в момента.                                                            

По време на темпераментния разговор Янков казва още: „Наблюдава се прогресираща узурпация на всички институции, постове и дори на изборни кметски длъжности в държавата. Това е отговорност на ГЕРБ и на неговия лидер.” Спорд него две са историческите предизвикателства, пред които България е изправена сега. Едното е външната заплаха, която Янков сравни с епохата на хан Тервел. Докато във вътрешен аспект се налага да отвоюваме демократичното републиканско устройство на страната в противовес на видимите усилия на управляващите да бъде установен едноличен авторитарен режим. Той сравни с болестотворен вирус лъжливите внушения, умишлено приписвани на лявото политическо пространство за превръщането на България в президентска република. Дори и да има нужда от такъв дебат, той трябва да се проведе в спокойна демократична среда. Но сме свидетели на поредните опити за създаване на популистки политически проекти, които са разрушителни, манипулативни, с ефекта на активни мероприятия.                                                

Като алтернатива на политическото инженерство с акцент върху патриотарството и безпринципните коалиционни колаборации Красимир Янков представи номинирането на ген. Румен Радев за кандидат-президент на БСП. Той е убеден, че много граждани без да принадлежат към партията, ще го припознаят като достоен българин, който ще отстоява интересите на страната в един сложен и конфликтен гео-политически контекст.                                

И може би защото интервюто бе дадено в деня на Вяра, Надежда и Любов на 17-ти октомври, Красимир Янков изрази убеденост в здравия разум на избирателите и в отказа им да се поддадат на лъжи и манипулации. Макар Цецка Цачева още да не бе издигната за кандидат-президент на ГЕРБ, левият политик бе категоричен, че Бойко Борисов ще се опита да подчини президентската институция на апетита си към цялата власт в държавата. Страхува ли се БСП от клеймото „Пеевски”? Защо се отнася с пренебержение към разкритията на банкера Цветан Василев за връзките на Сергей Станишев, Пламен Орешарски и едно прочуто червено оръжейно лоби с двата мафиотски клана, управляващи според него България?

Гледайте цялото интервю във Frognews.tv поради актуалността на отговорите, тезите и твърденията, изказани от червения депутат Красимир Янков пред „Насреща Люба Кулезич”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7895 |20.09.2016 Режисьорът И. Красимиров за Фрог: Върнахме се във времето на Паисий . 12| 12257 |17.02.2016 Д-р Вера Ахундова, НПО „Ние, Гражданите”: Фирми до Пеевски и майка му дължат над 500 млн на КТБ . 5| 15171 |09.02.2016 Красимир Коев: Влязоха в сила новите правила на ЕС за лозата и лозарството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads