Реклама / Ads
6| 7379 |10.10.2016 АКТУАЛНО

Ченалова: Има сигнал срещу Цацаров, че искал 10 хил. лв. за уреждане на дело

.
Румяна Ченалова
Срещу главния прокурор Сотир Цацаров има подаден сигнал, че е обещал спечелване на съдебен процес срещу сумата от 10 хил. лв. Сигналът е подаден през 2010 г., когато Цацаров е бил председател на Пловдивския окръжен съд. Това заяви в предаването ”Просто Диков” по Би Ай Ти отстранената съдия Румяна Ченалова, една от главните участнички в записите от т.нар. афера ”Яневагейт”.
 
"През 2010 г. един гражданин депозира във Висшия съдебен съвет (ВСС) сигнал, в който отразява, че главният прокурор приема граждани в кантората на съпругата си и той го е посетил по съвет на негов адвокат, като е получил уверението, че ако плати сумата от 10 хил. лв., ще спечели делото на ниво Окръжен съд. Това го казва гражданин, наречен Христо Иванов Чобанов, който се подписва с името и адреса си", заяви Ченалова, срещу която има досъдебно производство, че е изнесла факти от делото "Белведере", докато е било висящо.

Тя добави, че по въпроса има заведена преписка, която веднъж е била прекратена, но след това е била възобновена, а на сигнала не се дава гласност. "Каква е съдбата на тази преписка, която е била възобновена от сегашния ВСС, никой не знае", каза Ченалова. Тя посочи и практиката в подобни случаи – след сигнал се започва проверка и се образува досъдебно производство.

"Няма кой да образува досъдебно производство срещу главния прокурор", заяви Ченалова, според която прокуратурата в лицето на главния прокурор е недосегаема. Тя разказа и за случай от едно от последните заседания на ВСС, на което по думите ѝ Цацаров се е опитал да прекъсне разгорещените дебати с думите, че вероятно сега ще има досъдебни производства, а член на съдебния съвет му отговорил, че не се страхува, ако срещу него започне такова. "Едно такова изречение не може да бъде шега. Не може да бъде казано пред такъв кворум, какъвто е пленумът на ВСС, когато тези заседания се излъчват онлайн. Това по моя преценка е някаква форма на заплашване", заяви Ченалова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4121 |09.10.2016 Самоков на протест срещу създаването на бежански център . 0| 4020 |08.10.2016 Бългaрин протестира на покрива на Миланската скала срещу референдума . 12| 9824 |08.10.2016 Станишев: Наш министър е работил срещу Бокова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads