Реклама / Ads
1| 4758 |10.10.2016 Президентски избори 2016

Йотова в Монтана: Положението е трагично в българското село – държавата я няма

.
„Държавата е абдикирала от своите задължения и няма кой да се справи с престъпността по селата“. Това споделиха хората от селата Василовци, Медковец и Расово с кандидата за вицепрезидент Илияна Йотова, издигната от Инициативен комитет и подкрепена от БСП, по време на срещи в Монтанско.
 

„На вас разчитаме да се справите с разбойниците. Оставени сме на произвола на съдбата. Домовете ни стават жертва на набези на крадци ежедневно“, обясняват притеснените хора. Възрастна жена от с. Василовци се оплака, че няколко пъти крадци разбиват дома й и от притеснение не може да спи нощем. Последното нещо, което са й откраднали, е синджирът за телето й. „Къде е полицията, къде е бързото производство?  Когато дойде голямата вълна бежанци, правителството на Бойко Борисов изпрати полицаите от малките населени места да пазят границата. Да, но те не са обучени за това. Освен това се оголиха селата и престъпността нарасна в пъти“, категорична бе Илияна Йотова.

„Има нужда от национален план за спасяването на българското село, защото положението е трагично – държавата я няма!“, заяви Илияна Йотова. Тя подчерта, че БСП от много време настоява президентът Плевнелиев да направи дискусия за демографската криза. „Той за съжаление не ни чува. Вместо това се занимаваше с протестъри, с хибридни войни и киберпрестъпност“, категорична бе тя. Кандидатът за вицепрезидент обясни, че в БСП има експерти и професори, които да намерят решение за излизане от тази демографска криза и това ще бъде една от първите задачи, когато левицата спечели изборите. „Първо започнаха да се затварят училищата и детските градини. Никой не обърна внимание, въпреки че ние от БСП многократно алармирахме. След това хората започнаха да напускат къщите си. Те пустеят, заключени с катинари“, каза кандидатът за вицепрезидент. Според нея младите бягат в чужбина или отиват в пет-шест града в България, където да си търсят препитание. Йотова цитира изследване, според което ако не се вземат мерки, през 2050 г. населението на България ще е едва 5 млн. души, а всеки трети ще е над 65 години. „Активното население ще е по-малко от възрастните. Кой ще работи, за да се плащат здравни осигуровки, пенсии“, запита тя. Бедността на хората е друг основен проблем. „Пенсиите не са вдигани от 2008 г. А разликата между средствата, които взимат тези, които са се пенсионирали по-рано, е много голяма“, отбеляза Йотова. По думите и точно тук е ролята на президента – да събере екип от експерти, които могат да влияят върху социалната политика на държавата. „За съжаление президентът Росен Плевнелиев постоянно е връщаше социално значимите закони и налагаше вето само на тези, които него лично го касаят“, каза още тя.

„Ние, с ген. Румен Радев, не можем да гледаме отстрани какво се случва“, отбеляза Илияна Йотова. „И аз имам син на 28 години и искам той да остане в България. Трябва друга политика и промяна за страната. Ние знаем решенията и виждам енергията в очите на хората“, категорична бе Йотова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 8484 |07.10.2016 Цяла България застана зад ген. Радев и Йотова . 0| 5309 |06.10.2016 Йотова: Да предотвратим превръщането на страната ни в огромен бежански лагер . 0| 3716 |06.10.2016 Цяла България открива кампанията на Радев и Йотова, те обещават ”победа” от Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads