Реклама / Ads
2| 11561 |10.10.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Пореден епизод от „Двете Каки”: Делян лобира пред Бойко и Цацаров за Владимира Янева

.
Владимира Янева
Адвокат Момчил Мондешки е бил готов да търси помощ от всякъде за спасяването на бившата шефка на Софийския градски съд Владимира Янева, чието ”опраскване” е поръчано лично от премиера Бойко Борисов на главния прокурор. Адв. Мондешки е предложил да потърси подкрепа от Пепи (Петър) Лашев, който играел всяка вечер карти с премиера. Това се разбира от поредния епизод на сагата ”Яневагейт”, известна още като „Двете Каки”.
 
Записите и стенограмата са публикувани в сайта "Биволъ", според който става дума за Петър Лашов, а не Лашев. Лашов е бизнесмен, който преди години се е спрягал за близък до убития бос на ВИС Георги Илиев.

Явно е, че публикуваният сега разговор по "Яневагейт"е продължение на предишен епизод от аферата. Румяна Ченалова, бивш съдия и душеприказчик на Янева, споделя в разговора, че не може да разбере "коя е тази сила", която заплашва да отвее Янева. Тя обяснява на събеседниците си, че лично Делян е говорил със Цацаров и Борисов за Владимира Янева.

 

Съдия Янева обаче настоява, че положението й е неспасяемо. "Бойко го е извикал (главния прокурор) и е казал да ме приключва“, преразказва Янева разговора си с главния прокурор. Тя допълва, че дори "Жоро Колев“ не можел да направи нищо за нея. Георги Колев е шефът на Върховния административен съд. Премиерът дори не му вдигал телефона, въпреки че се познавали.

 

Този запис потвърждава казаното в предшестващите изтекли разговори, че "опраскването" на Янева е поръчано от самият премиер на главния прокурор Сотир Цацаров.

 

"Красота" - заключава адв. Мондешки за цялата тежка ситуацията около Владимира Янева. Адвокатът предлага да посредничи пред Бойко Борисов: "Да ходя аз да се виждам с Бойко?"

 

Янева веднага го разубеждава: "Да бе, да бе, да. Още по-лошо ще стане". Мондешки обаче е готов на саможертви: "Мен ме забравяйте, мен“. Планът на Мондешки е да ходи до Банкя с Пепи Лашев (според сайта "Биволъ" става дума за Лашов), с когото премиерът всяка вечер играе карти. Кои са другите от карето не става ясно, но Лашов редовно канел Мондешки: "айде да ходим нагоре към т'ва“.

 

Тогава Янева сама разказва за бойния си опит на картоиграч в присъствието на Бойко Борисов: "Аз съм имала честта да играя на карти и той беше на моя страна, демек седеше ми зад гърба, диша ми във врата и ми помагаше да биеме останалите“ – обяснява Янева. Дори да не ги бием се счита, че сме ги били – резюмира тя резултата от играта, който напомня дузпите, които бие Борисов, докато спечели".

 

"Разбрах те, много интересно се играе карти с Бойко. Красота", коментира Мондешки.

От картите с Бойко Борисов темата се прехвърля към предсказанията на врачка.

Преди месец сагата "Яневагейт" навлезе в следващата си фаза, след като "Биволъ" публикува запис, в който се разбира какво врачката Ели разказала на адв. Мондешки за спасението на компанията от трудните времена.

 

От признанията на Румяна Ченалова се знае, че разговорите са водени точно преди Висшият съдебен съвет да отстрани Владимира Янева по искане на главния прокурор Сотир Цацаров на 19 февруари 2015 година. Няколко дни преди това решения първият залп по Янева бе даден лично от премиера Бойко Борисов от Брюксел.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4102 |06.10.2016 Клиенти на ЧЕЗ за пореден път останаха без ток заради строителна фирма . 0| 3719 |20.09.2016 Пореден инцидент с моторист в София . 0| 3691 |12.09.2016 Стотици хиляди поискаха отделяне на Каталуния от Испания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads