Реклама / Ads
0| 8349 |11.10.2016 Президентски избори 2016

Илияна Йотова: Не може Цачева от разединител да стане обединител

.
Илияна Йотова
“Как така за една нощ Цецка Цачева се превърна от разединител на нацията в обединител?” Това попита кандидатът за вицепрезидент, издигнат от иницитивен комитет и подкрепен от БСП Илияна Йотова по време на срещата си с гражданите на Лом.
 

"Няма как да повярваме на такъв човек! Не всички имаме къса памет и си спомняме как тя като председател на парламента връщаше социалните закони на БСП, държеше се арогантно с депутатите на опозицията, не приемаше техните декларации, съветваше народните представители да не работят по време на протестите, криеше министри по време на парламентарния контрол“, каза Йотова. Явно Цачева разчита на късата памет на хората, но ние няма да позволим това да се случи, отбеляза кандидатът за вицепрезидент. Според нея Цачева се е превърнала в един от символите на разединението заедно с президента Росен Плевнелиев. По думите и БСП не подценява нито един кандидат за държавен глава.

 

 „Твърдо сме решени да преобърнем тези избори и да не позволим те да бъдат фалшифицирани“, категорична бе Йотова. „За мен и ген. Румен Радев България е Родина за всички, а не за пет фирми, които постоянно печелят обществените поръчки. А останалите да мизерстват и да се чудят как да оцелеят“, обърна се към хората на Лом Илияна Йотова.

 

Кандидатът за вицепрезидент отбеляза, че е време президенската институция да се изпълни със съдържание. „Днес основният проблем на държавата се нарича национална сигурност. България има нужда от страж и закрилник – такъв е нашият кандидат ген. Румен Радев“, отбеляза Илияна Йотова. Според нея,правителството не може да се справи с бежанската криза. Решението е строга охрана на границите, а не откриване на нови лагери за мигранти.

 

Йотова отбеляза, че три са приоритетите в програмата на кандидат-президентската им двойка – решаване на демографската криза, спиране на безумията в сферата на образованието и достъпно здравеопазване за всеки. Кандидатът за вицепрезидент обърна специално внимание на интеграцията на ромите. „Не се срамувам да кажа, че съм израстнала сред роми. Навремето играехме и ходехме заедно на училище. Тези роми получаваха адекватно образование, благодарение на което сега работят“, каза Йотова. За съжаление последните години интеграцията е криворазбрана. Според нея са се пръснали доста пари за неправителствени организации, които уж да интегрират ромите. Те обаче само са прибрали парите, без да направят нищо. „Стана така, че циганите не могат да получат качествено образование, не ходят на училище и съответно не могат да си намерят работа. Принудени са да крадат, създават се гета и оттам идват проблемите“, обобщи Илияна Йотова. Решението с интеграцията им според нея трябва да започне с качественото им образование.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3321 |10.10.2016 Цецка Цачева: Моя основна цел е единението на българската нация . 0| 3867 |10.10.2016 Цачева в Долна баня: България трябва да бъде фактор на сигурност в региона и в Европа . 0| 3825 |10.10.2016 Цветанов в Долна баня: Цачева и Манушев - гарант за стабилността на България
Реклама / Ads