Реклама / Ads
0| 4306 |12.10.2016 НОВИНИ

Н. Младенов: Пропагандата на Ислямска държава запада

.
Николай Младенов
Ислямска държава губи все повече и повече позиции. Пропагандата на джихадистите също е на най-ниското си ниво от една година насам, смята Николай Младенов, координатор на ООН за мира в Близкия Изток и бивш министър на външните работи. .
 
През последните 24 часа бомбардировките в Алепо отново се засилиха. Реално градът се разрушава в момента, каза още в сутрешния блок на БНТ той.

Ако се продължава така, градът ще бъде сринат със земята, няма да остане нищо от него. Това е недопустимо, тъй като в него живее предимно цивилно население, посочи Младенов. Случващото се е безпрецедентно през последните 30 г. противопоставяне между САЩ и Русия, от което няма интерес нито едната, нито другата страна, нито която и да е държава в света. Това започва да се отразява и на други процеси в региона и трябва да си дадем сметка, че няма да се промени бързо.

Единствената добра новина от Близкия изток е, че Ислямска държава губи все повече и повече позиции. Пропагандата на джихадистите също е на най-ниското си ниво от една година насам, каза Николай Младенов.

Никой няма интерес от инфекцията, която сирийският конфликт може да създаде и от това с нея да се заразят много други държави в региона, заяви координаторът на ООН за мира в Близкия Изток. Кризата в Сирия е най-голямата криза в световен мащаб по отношение на международен отзвук, бежанци и сриване на сгради до основи. Търсенето на сериозна политическа воля за решаването й трябва да стане с участието на всички членове на Съвета за сигурност на ООН. Тук е ключът. В противен случай много трудно може да бъде намерено политическо решение, каза бившият външен министър.

Единствената добра новина от Близкия изток е, че Ислямска държава губи все повече и повече позиции. Пропагандата на джихадистите също е на най-ниското си ниво от една година насам, каза Николай Младенов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4195 |02.09.2016 Ердоган: Прочистваме и „Ислямска държава”, и кюрдите в Сирия . 0| 4312 |13.08.2016 Изтласкаха ”Ислямска държава” от границата с Турция . 1| 5631 |19.07.2016 Симеонов: Да върнем ракетните бази с обсег до Истанбул; граничим вече с Ислямска държава . 0| 5637 |10.07.2016 Ислямска държава е загубила една четвърт от територията си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads