Реклама / Ads
2| 4172 |12.10.2016 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Страх от опозицията тресе ГЕРБ. Те са национални предатели

.
„От днес започваме консултации с другите групи за събиране на подписи за свикване на Народно събрание. Парламентът трябва да работи. Такова чудо никога не се е случвало и няма да позволим да се случи за пръв път в България“.
 

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента. Тя подчерта, че действията на управляващите показват само едно – страх и опит да се заглуши гласът на опозицията и разговорът по най-важните теми за обществото. „Страх от вота на недоверие, който щеше да бъде внесен до изборите. Страх от днешния случай, в който поискахме министър Петкова да дойде и да бъде изслушана. Миньорите са под земята, нямат хляб и вода, и вместо да дойдат тук, да изслушаме министъра и да вземем решение какво се прави със сектора, те закриват заседанието“, посочи Нинова. По нейните думи има и страх от темата бежанци, след като БСП показа публично постановление 208, с което се разрешава да се заселват трайно бежанци у нас. „Страх от разговор по темите: защо има Турски поток, а няма Южен поток; защо има атомна централа в Турция, а няма Белене; защо ще се подписва споразумението с Канада, което срещу падането на визите, ще нанесе чудовище удар върху българската икономика. До такава степен това споразумение увеличава квотите за внос на месо и мляко от Канада, че ще довърши българското производство“, каза още тя. Нинова подчерта, че левица разполага с този анализ и е искала да се обсъди в Народното събрание. „Ако парламентът работеше, щеше да лъсне напълно лицето на това правителство. Те са национални предатели по всички тези теми. Най-удобно е да избягат, да се скрият и да няма парламент, който да работи  през този период“, категорична е Корнелия Нинова.

 

Жельо Бойчев: Управляващите ги е страх от опозицията. Това е аргументът НС да не работи

„Истинският аргумент Народното събрание да не работи по време на кампанията е, че управляващите ги е страх от опозицията“. Това каза говорителят на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев по време на дебата по проекторешението за спиране на работа на Народното събрание във връзка с предизборната кампания. „Не виждам никакви аргументи в предлаганото решение. Освен може би г-н председател, това, че е трудно да си съберете кворум“, заяви Бойчев. Според него управляващите ги е страх от това, че от трибуната могат да бъдат задавани неудобни въпроси за управлението, което крепят. „По този начин нарушавате законодателната програма на Народното събрание“, каза Бойчев и посочи, че се поставя под риск гледането на бюджета. Според него трябва да бъде разпуснат и Министерски съвет, ако аргументът e, че Народното събрание ще се превърне в предизборна арена. „Всички други институции са впрегнати за победата ви, а тук българското Народно събрание не може да работи“, заяви Жельо Бойчев. Той е на мнение, че председателстващият Народното събрание прави лоша услуга на Цецка Цачева, защото после ще има нужда да наваксва със законодателната част в парламента.


Таско Ерменков: Министър Петкова да дойде в парламента. 650 човека са без храна и вода в мини Бобов дол

„Нека министърът на енергетиката Теменужка Петкова да дойде тук. В момента в мините на Бобов дол има 650 човека, които стачкуват. Част от тях са под земята. Те стачкуват ефективни и нямат храна и вода. Тя трябва да каже каква е политиката на държавата и Министерство на енергетиката към въгледобива в България? Какво прави държавата по отношение на онези миньори?“, попита народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Таско Ерменков. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 12285 |09.10.2016 Нинова: Борисов е медиен продукт . 6| 6914 |03.10.2016 Нинова: Изборът на Цачева предполага измами на изборите . 4| 6104 |02.10.2016 Нинова: Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ е началото на края им . 3| 4914 |01.10.2016 Нинова: Основният опонент на левицата на тези избори е ГЕРБ, основен съюзник - избирателите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads