Реклама / Ads
0| 3355 |12.10.2016 Президентски избори 2016

Нинова: БАН е националната институция, която най-ярко олицетворява българския стремеж към знание и напредък

.
„За нас БАН продължава да бъде онази национална институция, която най-ярко олицетворява българския стремеж към знание и напредък, самочувствието, че сме равни на другите народи, стремежа към национално единение и европейско развитие”.
 

Това се казва в поздарителното слово, отправено по случай 147-годишнина на Българската академия на науките, от председатреля на БСП Корнелия Нинова. В него се казва още, че левицата оценява високо ролята на Академията в установяването на българската държавност, в развитието на българската наука, икономика и култура през различните исторически периоди. „Ценим особено днешните успехи на българските учени, постигнати в трудни условия. Убедени сме във възможностите на академичната общност да бъде двигател за ново, благотворно развитие на България”, казва още тя.

 

Нинова подчертава, че БСП споделя необходимостта от по-силна и по-ефективна държавна подкрепа за развитието на науката в България, както и от по-смело, по-ефективно и осезаемо участие на носителите на научното знание в управлението на страната. „Винаги сме се стремили да  реализираме тази необходимост. Ще продължим да го правим. Ще търсим по-висока полезност на нашите усилия в по-близкия диалог с вас, в специална подкрепа за младите учени. Вярвам, че Българската академия на науките ще съумее и занапред да бъде мярка за мъдрост, устойчивост и напредък”, категорична е Нинова.

Официалното отбелязване на годишнината от създаването на БАН уважиха и народните представители от ПГна БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Мариана Бояджиева, Светла Бъчварова и Валери Жаблянов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3416 |08.10.2016 Корнелия Нинова: Промяната идва със спечелването на президентските избори . 1| 3692 |07.10.2016 Корнелия Нинова: Днес избираме или смелостта, или послушанието и страха . 1| 3839 |07.10.2016 Нинова: Дошъл е моментът да бъдем българи! Не давайте България!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads