Реклама / Ads
4| 8220 |12.10.2016 АКТУАЛНО

Компроматна битка с „Двете каки” - КОЙ мина в контраатака

.
Румяна Ченалова
Компроматна битка се завихри днес по повод пусканите от сайта „Бивол” части от записи на разговорите на съдийките Владимира Янева, Румяна Ченалова и адвокат Момчил Мондешки, станали известни като аферата „Двете каки”.
 
След като онзи ден от разговорите стана ясно, че „Делян е лобирал за Янева пред Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров”, двата уж враждуващи напоследък сайта Пик и Блиц пуснаха едновременно като по команда копромат срещу "Бивол".

Според тях на електронните им пощи е било изпратено предложение за продажба на записи „от първа ръка за случващото се в съдебната система, законодателната и изпълнителната власти, както и в чуждите посолства у нас”. Посочени били и телефони на продавача, които се оказали на отстранената съдийка Румяна Ченалова.

Прави впечатление, че в двата сайта, които се заливаха с помия в продължение на месеци, текстът е един и същ, което показва, че е спуснат от общ ръководен център.

Според запознати кръгът КОЙ тръгна в контраатака срещу „Двете каки” заради скандалните разкрития. С пошла компроматна атака се цели да се омаловажат скандалните разговори, разкриващи корупция в съдебната и изпълнителната власт на много високо ниво, манипулиране на дела, тоталното подслушване и безобразията в системата.

Междувременно "Бивол" преагира светкавично на атаката на КОЙ и  пусна нова порция от „Двете каки”. В поредния запис става ясно, че Янева и Ченалова, заедно с адвоката Мондешки, коментират как правосъдният министър Христо Иванов „трябва да яде дървото”. Като Мондешки, наречен в предаването на Сашо Диков от Ченалова много приближен на Делян Пеевски, отива по далеч и предлага Иванов „да яде бой”.

След това разговорът се насочва към „Галя“. Става дума за Галя Георгиева, която е член на ВСС и председател на дисциплинарната комисия, която отстрани Ченалова. Галя Георгиева провежда и проверката в СГС, инициирана след скандала с „гнилите ябълки“ , повдигнат от френския посланик. Ето защо тя редовно посещава съда.

Мондешки счита, че Галя също е за бой, но Янева категорично се противопоставя: „Не, няма да я пипаш Галя, разбрали сме се“.  Изреченото в този разговор се сбъдва, показват последващите събития. Срещу Христо Иванов беше образувана проверка от прокуратурата по сигнал в зависимия от Пеевски в. „Труд“, на чиито страници той редовно „ядеше бой“, пише "Бивол".

Галя Георгиева, която според Ченалова, била „долна“ и пишела „гнусни“ доклади, се нареди плътно до прокурорското мнозинство във ВСС и брани статуквото. Последната й забележителна изява е от вчера, когато тя особено активно се намеси и попречи на съдийската колегия да зададе въпрос на Сотир Цацаров за хода на проверката #Яневагейт.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6701 |05.10.2016 Кутев: Предстои ни битка срещу машинациите и Цветанов . 1| 4519 |30.09.2016 МВнР: Кр. Георгиева официално се включи в битката за ООН . 3| 3889 |13.09.2016 „Зелените“ и „Глас народен“ също влизат в битката за „Дондуков“ 2

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads