Реклама / Ads
3| 9273 |13.10.2016 НОВИНИ

Ненчев призна: Ген. Радев не е саботирал проекта за нов изтребител

.
Съветът по отбрана ще обсъди проекта и ще изпрати писмо за намерения до Италия, Португалия и Швеция. Министърът на отбраната не можа да отговори дали са променени критериите. Готов е и проектът за бойни машини на Сухопътни войски. Един разговор с финансовия министър го дели от внасянето в правителството.
 
Бившият командир на ВВС генерал-майор Румен Радев не е саботирал проекта за придобиване на нов боен самолет. Напротив, почти ежедневно имахме разговори по този въпрос, каза министърът на отбраната Николай Ненчев по време на днешната си среща с Комисията по отбрана.

„Би било некоректно, ако кажа, че съм имал усещането за, едва ли не, саботаж. Не е било така, имали сме редица заседания. Почти ежедневни срещи и разговори. Винаги съм застъпвал идеята, че възможно най-бързо трябва да бъде затворен този въпрос, за да минем към следващата фаза. Може би смяната на генерал Радев с генерал Стойков създаде впечатление, че се забавя проектът. Аз наистина настоях новият командир на ВВС да се запознае подробно с проекта и той да го преподпише и внесе, защото от тук насетне той ще носи отговорност. Така че в рамките на този месец аз приема изцяло вината. Настоявах това да бъде така. Благодаря на генерал Стойков, че действително свърши тази работа, която никак не беше малко.“, каза министър Ненчев.

Самият проект е готов, стана ясно от думите на министра, ще бъде обсъден от Съвета по отбрана в сряда. След това ще бъде изпратено писмото с намерения до Италия, Португалия и Швеция.

Етапите и финансовите параметри остават същите, каквито са били заложени досега, каза командира на ВВС генерал-майор Цанко Стойков.

Инвестиционният проект е за 1,5 милиарда лева, а парламентът вече даде зелена светлина за разходите.

Правим всичко възможно МИГ-овете да продължат да летят и имаме пълната подкрепа от дирекциите и от Министерството на отбраната, че ще продължат договорите, каза още ген. Стойков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4689 |11.10.2016 Радев: Стрaтегическо порaжение зa стрaнaтa е пoдписвaнето нa “Турски поток” . 5| 21934 |11.10.2016 Съдът отсъди: Ненчев назначил проститутка в МО . 0| 4255 |10.10.2016 Радева: Кампанията е зализан тон и липса на дебат . 5| 11448 |07.10.2016 Румен Радев: Длъжни сме да победим за доброто на България!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads