Реклама / Ads
0| 3182 |13.10.2016 Президентски избори 2016

Радев: Ще съдействам за развитието на туристическия бранш чрез активен диалог между институциите

.
Илияна Йотова: Не можем да говорим за тежка индустрия, но можем да развиваме високи технологии, лека промишленост, земеделие и туризъм в България.
 

„Многократно сме обсъждали проблемите в туризма. Това е много важен отрасъл за България. Президентската институция може да помогне за развитието му чрез активен диалог с другите институции“. Това заяви кандидатът за президент ген. Румен Радев, издигнат от ИК и подкрепен от БСП, по време на среща с представители на туристическия бранш във Велинград. Като основни проблеми присъстващите посочиха административните пречки, бавни процедури, тежки режими и регулации. „Проблеми с липсата на кадри. Рекламата също е недостатъчна  на държавно равнище“, допълни ген. Радев.

 

Според него е необходим активен диалог, от който зависи решаването на проблемите. Той е на мнение, че трябва стратегия за образование, която да работи активно за нуждите на бизнеса и туристическия бранш. „Президентската институция може и да съдейства за засилена реклама“, подчерта той. Ген. Радев посочи, че Велинград, като СПА-столица, е място, което трябва да се налага и представя, за да привлича повече туристи. Ген. Румен Радев подчерта, че президентът може да съдейства и за засилване на контактите с туристическия бранш по време на различни делегации в чужбина, за да се развива и бизнесът.

 

По повод общественото недоволство за добива на волфрам край с. Кръстава, ген. Радев заяви, че ще се бори за решаването на този проблем, защото случаят е скандален. По неговите думи трябва да се наблегне на националната сигурност, а здравето на хората също е част от нея. „Това трябва да се прекрати, дори с граждански протести. Не трябва да се допуска“, категоричен е ген. Радев.

 

„Защитих доклад за допълнително финансиране на планинските региони.  Предложенията са взети под внимание от ЕК. 5% от средствата по програма „Регионално развитие“, които България ще получава, ще отиват за развитието на туризма“. Това заяви кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова по време на срещата. Тя подчерта, че средствата ще бъдат насочени и използвани за развитие на планински туризъм. Според нея е необходимо да се инвестира в добра инфраструктура и да се подпомогнат професионалните училища, за да има и добре подготвени кадри. „За първи път туризмът ще може да участва за финансиране от европейските фондове“, уточни Йотова.

 

Йотова засегна демографския проблем, който е изключително сериозен за страната ни. Според нея за решаването му е необходимо добро и достъпно образование, инфраструктура, работа за младите, за да остават в по-малките населени места и да развиват собствен бизнес. „Президентът има огромни правомощия, защото може да разговаря с другите институциите и да се поставят големите теми на България. КСНС е мястото, където може да се постигне Златното сечение между партии, институции, за да се започне от някъде. Само си говорим, а няма резултат. Необходими да действия“, категорична е Йотова. Тя подчерта, че трябва да има стратегия за развитие на държавата. „Не можем да говорим за тежка индустрия, но можем да развиваме високи технологии, лека промишленост, земеделие и туризъм“, каза още кандидатът за вицепрезидент.

 

На събитието присъстваха народният представител Янаки Стоилов и Димитър Димитров, Йордан Младенов – председател на областния съвет и Деница Златева – член на ИБ на БСП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3356 |13.10.2016 Радев: Всеки българин трябва да реши дали да има отново президент, който ще е зависим от управляващите . 0| 3291 |12.10.2016 Николай Мелемов: Президентските избори са много важни за развитието и стабилността на държавата . 1| 3436 |12.10.2016 Румен Радев: Ще се боря за програма за развитие и децентрализация на общините

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads