Реклама / Ads
2| 10347 |14.10.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Кр. Таков: Цацаров и Узунов забъркаха 3 скандала, рушат държавността

.
Кристиян Таков
През седмицата избухнаха три скандала заради двама човека. Г-н Узунов определи еднолично членовете на ВСС, които да разговарят с европейските прокурори. Другите два скандала са от гл. прокурор Сотир Цацаров: отказ за разследване от новопостъпили данни за престъпления - става въпрос за ”Яневагейт” и интервюто на Цветан Василев. Това заяви юристът Кристиян Таков.
 
Таков отбеляза, че Цацаров и Узунов не изповядват демократични ценности и продължават „една много тъжна тенденция, която от години се надгражда – поставянето на крайно неподходящи лица на крайно отговорни постове”. Той напомни, че няколко институции са поискали оставките на двамата.

„Забележителен е синхронът между двамата. Узунов препятства свободния и премислен избор на членовете на ВСС, които да се срещат с европейските прокурори, а някой беше изпратил едно лице, което да снима всеки, който влиза в представителството на ЕК и ЕП – за да плаши влизащите или за да отклони някой, който смята да влезе”, заяви Таков. Информацията за това получил от бившия правосъден министър Христо Иванов, който видял фотографа на влизане и на излизане.

По отношение на „цензорските” функции на Сотир Цацаров, правистът припомни, че прокуратурата определя кой е обвиняем и така членовете на ВСС може да останат без достъп до медиите.

Доц. Таков беше категоричен, че държавното обвинение показва „откровено нежелание, което граничи с наглост” да разследва фактите около казаното от Цветан Василев и коментарите на съдийките от „Яневагейт”. „Това, че си лош не означава, че всичко казано трябва да се неглижира – напротив, интересните неща обикновено се казват от лошите, когато са принудени да се разприказват”, отбеляза той.

В края на разговора Кристиан Таков обясни ясно защо скандалите на върха на съдебната система всъщност засягат всички ни: „Чрез рушенето на държавността те създават усещане у свястната част на обществото усещане за безправие и дефицит на справедливост. Този дефицит на справедливост има потресаващи психологически отражения. Той води до тежък перманентен фонов стрес, който води до физическо разболяване."












Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4430 |02.06.2016 Кънчев: Нямам конфискувани имоти! Няма такова нещо! . 11| 4337 |20.05.2016 Кристиан Вигенин: Плевнелиев да се въздържа от назначения до края на мандата си . 10| 5838 |19.05.2016 ГЕРБ се оплакали от изказване на Таков на президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads