Реклама / Ads
0| 3583 |15.10.2016 Президентски избори 2016

Цачева във Велико Търново: Високо ценя ролята на образованието за развитието на обществото

.
Високо ценя ролята на образованието за развитието на обществото. Аз съм от учителско семейство – моята майка, сестра и етърва са учители. От малка съм възпитана в среда на уважение към труда на учителите. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на работна среща с директори на училища и детски градини, преподаватели от Великотърновския университет и от Национален военен университет „Васил Левски“ (НВУ), която се проведе във Велико Търново.
 

Цачева обясни пред представителите на образователната система във Велико Търново, че е имала възможност да контактува лично с видния израелски държавник и политик Шимон Перес, който е формулирал една важно за нея послание. „Перес ми каза, че по-малките държави и народи могат да имат своя голям дял в човешката съкровищница, ако заложат на триадата образование, наука и бизнес. Със Закона за училищното и предучилищното образование ние се постарахме да обвържем ангажимента на правителството на Бойко Борисов за реформа на образователната система още от най-ранната форма на обучение на децата. Като президент ще подкрепям всички иновативни решения в образованието, за да може инвестициите, които правим в обучението, да се върнат през бизнеса в обществото. Това е сложен и дълъг процес,  но вярвам, че заедно ще успеем“, каза Цецка Цачева.

Кандидатът на ГЕРБ за президент пое ангажимент, макар държавният глава по Конституция да няма пряко задължение по темата, да настоява пред институциите, свързани с образованието, за всичко, което би било полезно на образователната система и на преподавателите. „Преследвам упорито целите, в които вярвам. Ще положа всички усилия институциите винаги да са обърнати към проблемите на сектор „Образование“, обясни Цачева.

Според Цецка Цачева университетите са добри места за провеждане на научни изследвания и това трябва да се насърчава от държавата. „В момента бизнесът страда от липса на квалифицирана работна ръка, но съм уверена, че вече постигаме добри резултати, обвързвайки образованието с практиката“, каза още Цачева

От своя страна, представителите на образователната система във Велико Търново, определиха срещата си с кандидата на ГЕРБ за президент Цецка Цачева като много полезна. „За нас това, че г-жа Цачева се среща първо с нас в област Велико Търново е символ за скъсяването на дистанцията между нас и институциите. Пожелаваме й успешен мандат като президент на България и сме уверени, че тя ще защитава интересите на учителите и на образованието“, казаха те.

Преподаватели от НВУ поканиха Цецка Цачева да изнесе лекция в качеството си на президент. Те изразиха увереност, че Цачева ще бъде добър главнокомандващ. „От мен се очаква не да водя флотилия, а да взимам добри политически решения“, обясни кандидатът на ГЕРБ за президент.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6596 |15.10.2016 Симеонов: Балотажът е непредвидим, генералът с малка преднина на втори тур пред Цачева . 1| 3701 |14.10.2016 Галъп: Цачева -19.2%, Радев – 15.1 %! Балотаж . 0| 3948 |12.10.2016 От Великобритания, Германия,САЩ, Испания, Турция и Франция има най-много заявления за гласуване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads