Реклама / Ads
0| 3489 |16.10.2016 Президентски избори 2016

Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП): Разширяването на бизнеса на Луфтханза в България показва, че сме все по-атрактивна инвестиционна дестинация

.
„Фактът, че Луфтханза, която е една от най-големите авиокомпании в света и най-голяма в Европа, ще вложи 25 млн. евро в разширяване на бизнесът си в България, показва, че усилията на правителството за подобряване а инвестиционния климат у нас, дават резултат“, заяви Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) по време на официалната церемония по посрещане на летище София на най-големият пътнически самолет в света Еърбъс А380.
 

На провелото се в неделя, 16 октомври 2016 г. събитие от немския авиопревозвач обявиха, че ще разширят сервизния си център Луфтханза техник в София, превръщайки го в най-голямото им поделение извън Германия. Инвестицията в инфраструктура е на стойност 25 млн. евро, а допълнително 5 млн. евро ще бъдат инвестирани в обучение на персонала.

 

„Инвестицията ще увеличи персонала на Луфтханза техник с 300 души, което е отлична новина за младите авиоинженери и техници в България, и показва, че специалистите с техническо образование са могат да намерят добра реализация в страната“, допълни българският евродепутат. Еърбъс А380 пристигна в София от Франкфурт и беше пилотиран от старши първи офицер Марио Бакалов, който е единственият българин, управляващ самолет от такъв мащаб.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4276 |16.10.2016 Посланикът на дигиталните умения Ева Паунова: 9 хил. събития в 53 държави през 2016 г. – нов абсолютен рекорд за Европейската седмица на програмирането . 0| 4309 |15.10.2016 Цачева, Цветанов и Паунова бяха гости на Празника на еленския бут в град Елена . 0| 3458 |15.10.2016 Паунова (ГЕРБ/ЕНП) във Велико Търново: Цецка Цачева е гарант за модерно, качествено, напредничаво образование за всички в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads