Реклама / Ads
0| 5057 |16.10.2016 ПОЛИТИКА

БЗНС предлага на РБ да се обяви за предсрочни избори

.
БЗНС, който е част от Реформаторския блок, ще предложи на партньорите си от РБ да се обявят за предсрочни парламентарни избори през пролетта на 2017 г. при изчерпване на всички останали възможности.
 

"Като пълноправен член на Реформаторския блок настояваме за свикване на Изпълнителния и Гражданския съвет на 17 октомври. Ще предложим на Реформаторския блок,. Считаме, че това е най-демократичния начин за излизане от политическа криза." - съобщиха от БЗНС.

 

От партията изразяват своето възмущение от опитите да бъде дестабилизирана държавата и нейните институции:

 

"Всяка дестабилизация и политическа криза тласка в нова зависимост от агресивната руска имперска политика. Няма да се примирим и позволим да ни унижават и да търгуват със свободата и достойнството ни." Същевременно земеделците посочват, че очевидно доверието между коалиционните партньори е нарушено.

 

"Участваме в управлението само и единствено, за да защитим националните интереси на България, евроатлантическата ѝ принадлежност и за да отвоюваме държавата от мафията. В този смисъл заявяваме, че е национално безотговорно да оставим властта в ръцете на наследниците на престъпния комунистически режим, на техните олигарси, чрез правителства на плаващи и неясни мнозинства и провалени политически и икономически проекти." - категорични са от БЗНС.

 

"БЗНС винаги е настоявал за принципност, почтеност, последователност и прозрачност в управлението на държавата и управляващата коалиция. Отказваме да правим компромиси с тези си убеждения. Манипулативният пиар в част от българските медии ни провокира да заявим, че за нас участието във властта никога не е самоцел." - заявяват още от партията.

 

"Към настоящия момент за БЗНС е най-важно да отдаде уверена и мащабна подкрепа на кандидат-президентската двойка на Реформаторския блок Трайчо Трайков и Съби Събев." - се казва в изявление на БЗНС до медиите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5604 |27.01.2015 Миков поздрави Ципрас: Само левите предлагат грижа за хората . 17| 5737 |14.10.2014 Реформаторите предлагат на ГЕРБ рамков документ за управление . 36| 7587 |29.08.2014 БСП предлага на "Модерна България" да влезе в листите й

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads