Реклама / Ads
0| 3359 |16.10.2016 Президентски избори 2016

Цачева в Търговище: България трябва да остане стабилна в името на сигурността на всички български граждани

.
ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов работят за развитието на държавата заради всички български граждани. Затова имаме самочувствие да застанем пред вас с молба за подкрепа. Президентът олицетворява единството на нацията. Българските граждани не трябва да се делят, защото страната ни е била силна, когато е била единна.
 

Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на основното предизборно мероприятие на ГЕРБ в Търговище. Тя обясни пред жителите на областта, че е пристигнала по обновения площад в град Търговище, който е започнал да се ремонтира по времето на първия кабинет на Бойко Борисов и е завършен напълно по време на второто правителство на премиера Борисов.

Цецка Цачева посочи, че предизвикателствата пред съвременния свят изискват да се взимат отговорни решения. „Времената са много сложни, затова трябва да неутрализираме всяка заплаха за сигурността на българските граждани. Трябва да препотвърдим заявената цел и посока на развитие на България – за нейното успешно развитие и просперитет“, заяви кандидатът на ГЕРБ за президент.

 Цачева бе категорична, че страната ни трябва да остане фактор на сигурност и стабилност в региона и в Европа. „Това може да се постигне чрез балансирана и активна външна политика, базирана на националния интерес. Членството ни в ЕС и НАТО е безалтернативно“, обясни тя. По думите й, всички държавни институции трябва да работят в синхрон. Цецка Цачева изтъкна, че диалогът ще е водещ в дейността и като президент на България и призова всички български граждани да й гласуват довери на 6-ти ноември с номер 17 в бюлетината.

Председателят  на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов отправи своите сърдечни благодарности към жителите на Попово, Опака, Антоново и Омуртаг за активната им роля в изборния процес през 2015 г. „Имаме общински съветници, които ни представляват достойно и защитават интереса на хората. Благодаря на кмета на Търговище Дарин Димитров и на областния координатор на ГЕРБ и народен представител Венка Стоянова за всеотдайното им отношение към жителите на областта“, каза той.

Цветан Цветанов напомни тежките избори през 2013г, преминали през призмата на внушенията и манипулациите. „В тази кампания отново се правят опити за внушения и се усеща подготовка за подобни сценарии“, обясни зам.-председателят на ГЕРБ. Цветанов обяви, че днес Изпълнителната комисия на партията е взела важно решение. „Последните няколко дни има много спекулации, че ГЕРБ ограничава възможността българските граждани в чужбина да гласуват. Винаги сме били за правото на глас. Коректността при коалиционните ни партньори в лицето на Реформаторския блок и Патриотичния фронт не е на лице. Започнаха да злоупотребяват с добрината на ГЕРБ. Затова ние взехме политическо решение и във вторник на извънредно заседание на Комисията по правни въпроси в парламента ще се гласува отпадане на ограниченията за гласуване. Подкрепихме договорката между ПФ и РБ за ограничаване на секциите до 35. Сега РБ обвиняват нас за това, но ние сме категорични – ГЕРБ се нуждае от подкрепата на всички български граждани в цял свят. Имаме ангажимент към българските избиратели и винаги ще бъдем защитници  на техните права“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

По думите му, ГЕРБ трябва да спечели, за да докаже, че най-достойната президентска двойка са Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев. „Цецка Цачева може да бъде истинския балансьор. Тя не се промени за десет години активно участие в политиката. Цецка Цачева не дели партиите на наши и ваши, а винаги намира начин да се установи необходимия диалог. Тя е човекът, с който цяла България ще се гордее, след като всички ние я изберем за президент на 6-ти ноември“, категоричен бе Цветанов.  Той подчерта, че вицеадмирал Манушев е достоен офицер, защитавал националните интереси на България. „Манушев и Цачева са силният отбор в тази кампания. Ще бъдат такива и като президент и вицепрезидент на България“, каза още Цветан Цветанов.

Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент вицеадмирал Пламен Манушев обясни, че позитивната енергия, която срещат в хората по време на срещите в страната, ги зарежда за победа на 6-ти ноември. Той обясни пред жителите на Търговище, че трябва да се гордеят, че са наследници на славните войни от 4-та Преславска дивизия, които са „взели“ за два дни Тутракан.

Вицеадмирал Манушев подчерта, че стабилността на България е поставена на карта. „Страната ни не трябва да губи своята ориентация, своя европейски път на развитие. България трябва да остане силна и уважавана държава. Уверен съм, че Цецка Цачева ще бъде първата жена президент на страната ни, защото само тя може да бъде истински обединител на нацията“, заяви още Пламен Манушев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3970 |16.10.2016 Вижте победителите в Еко Рали България 2016 . 0| 3595 |16.10.2016 Товарите по елмрежата в Западна България нарастват заради студа . 6| 8173 |16.10.2016 Плевнелиев: Истината за КТБ трябва да излезе, не ми се прави трето служебно правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads